IK Virtus

IK Virtus på hemmaplan iår. Succé eller fiasko?

 

Målvakt: Mikael Huuhka


Kommentar: För tredje året i rad finns Huuhka med i laguppställningen och han är fortfarande lagets viktigaste spelare. Utan honom skulle siffrorna rinna iväg. Ifjol var han stabil, utan att imponera. IK Virtus kommer som vanligt med en tunn backbesättning så norrlänningarna får hoppas på att Huuhka kommer med formen i topp.


Backar: Kristian Obbarius, Juha Vahtera, Isac Abrahamsson och Per Markström

 

Kommentar: Man blir knappast upphetsad av att se IK Virtus backbesättning. Det är ännu tunnare än förra året. Stumboll tror att Markström får lira back (Om han ens ska spela, hans knä kan sätta stopp det här) eftersom han är mer rutinerad än de flesta spelare som finns tillgängliga. Annars är det Vahtera och Obbarius som får bära IK Virtus försvar. Obbarius hade problem med ena foten hela hösten (Var det någon som sa Foppafoten?) Så han har riktat sig på rehabträning hela våren för att komma i form inför SM. Vahtera har en lungkapacitet som är lika stor som hela Ångermanland så han kan täcka upp hela försvarszonen om han själv vill.


Forwards: Lars Silverdahl, Rasmus Westberg, Robin Rosell, Gustav Wikberg, Nils Pettersson, Niclas Öhman, Håkan Andersson, Björn Pettersson, Fabian Lind, Robin Sundling och Marko Liimatainen

 

Kommentar: Bred forwardsuppställning, Stumboll tror dock att några får flyttas ner och spela back men det är svårt att spekulera i om vilka får spela back. Därför samlar vi alla namn i forwardsuppställningen. Den gamla räven, Silverdahl är med än en gång till tyvärr börjar han bli till åren. Han får bli lagets mysfarbror. Westberg har gjort en stark säsong hos ÖDIBF, 15 poäng på 12 matcher. Wikberg vet vi vad han kan, han har börjat träna MMA så han är nog starkare fysiskt. Öhmans största merit; Skolmästerskapets bästa spelare. Kanske kan han få sitt trollspö gnistra igen. Kristinaskolans trio Pettersson, Lind och Sundling är nykomlingar så det ska bli kul att se vad trion kan åstadkomma. Enligt en källa är Pettersson den bättre av trion så det kan vara värt att följa honom lite extra. Liimatainen är den senaste importen från Finland. Tänk er Messi som spelar innebandy så har ni Liimatainen. Han kan dominera en match fullständigt med sina soloraider. Dessutom är Liimatainen nästan lika lång som Messi…


Sammanfattning: Om man ska jämföra IK Virtus trupp med de andra lagen så… Tyvärr får man säga att laget får det riktigt tufft på hemmaplan. Stumboll får kanske äta upp sina ord men IK Virtus ska inte ha en chans den här gången. De är för dåliga att kunna hota de andra lagen. Ska laget kunna få ett mirakel så krävs det att Huuhka ska göra sitt livs turnering, Obbarius hittar sin gamla goda form och Liimatainen ska dominera mer än vad Messi brukar göra. Så ni kanske har förstått så är det omöjligt.


Bloggen vaknar till liv igen

När det är mindre än två veckor kvar till SM så är det hög tid till att väcka bloggen till liv igen.  Nu har bloggen skrivit om tre SM, nu blir det fjärde gången bloggen synar SM.

Nytt för det här året är bloggdesignen, det känns som att man behöver liva upp bloggen så det blir lite trevligare att läsa. Vill ni läsa om förra årets SM så scrolla ner genom bloggen.

Nya inlägg dyker nog upp någon gång under veckan.
På återseende!

En krönika om SM 2010

Jag vet, jag vet. Jag har sagt till folk att jag skulle göra en krönika av SM men på något sätt har jag lyckats med bedriften att dra ut på tiden tills nu. Dags för en krönika om det bästa SM någonsin.

 

Årets SM kan nog rankas som det bästa SM som har någonsin spelats sett till kvalitet på spelet och spelarna.  Dessutom fick vi skåda SM:s största skräll då när VRMC tog sig hela vägen till guldet, det historiska första för laget.

 

Vi har en sorts förkärlek till att hålla på det sämre laget och hoppas på att laget ska slå de större lagen. Ungefär samma som när vi höll på Grekland i EM 2004, Millwall i FA-cupen 2004 och Norge i hockey- VM 2010. Vi vill alltid se de stora lagen floppa rejält så vi kan såga dem rejält. Det märktes direkt att publiken har tagit VRMC till sina hjärtan, under matcherna höll publiken på detta skrällag VRMC.

 

Det är vad VRMC lyckades med årets SM, De kom till SM totalt hånade och utskrattade. Jag citerar mig själv ”Laget får sikta på att försöka hålla ner siffrorna till och med kämpa extra för att kunna få göra mål. Vinner de en match så måste det ses som tidernas största skräll.”

 

Jag kan lugnt säga att jag åt upp mina ord, och lite till. Folk roade sig med att mobba mig Ganska kul att jag kunde ha så fel. Men jag bjuder på det!

 

De har fått ihop ett lag av rätt mix, några tog på sig grovjobb medan de andra fokuserade på att producera. Dagens topplag har för många fixstjärnor som bara vill framåt och spelar i ett för högt tempo. Låt mig ta en match till exempel, finalen mellan ÖDIBF och VRMC. ÖDIBF är känt för sitt aggressiva och fysiska spel som är en mardröm för de flesta motståndarna. Men VRMC svarade med att dra ner på tempot och spela riktigt klokt. VRMC hittade ett motmedel mot ÖDIBFs aggressiva spel medan ÖDIBF såg riktigt desperata ut så att det nästan såg komiskt ut.

 

ÖDIBFs coach Jimmy Borg gjorde några matchavgörande tabbar, enligt mig själv, under sin coachande. Ett exempel, den idiotiska utvisningen av Andreas Paulsson i slutmintuerna gjorde så att ÖDIBF fick spela med en man mindre slutet av matchen å de låg under med bara ett mål…

 

En miljonkronorsfråga; Vad skulle en duktig coach göra när ens lag ligger under med ett mål i en final när det är ett par minuter kvar av matchen? Dra sig tillbaka och försvara sig? Attackera framåt och ta mer risker än normalt? Borg skulle svara på den förstnämnda och går miste om en miljon. För att det var precis vad ÖDIBF gjorde. De hade Israelsson, känd för sina formula1-lungor, och Cosic, känd för sin vinnarskalle, på planen. Jag satt på läktaren och var säker på att de skulle pressa VRMC rejält och punktera matchen totalt. Men icke, de stod och försökte försvara sig istället. Så straffade det sig direkt, VRMC gjorde ännu ett mål.

 

Men, att VRMC vann hela SM är bra för dövinnebandyn, tycker jag. Så vi inte behöver se Hephatas eller ÖDIBFs dominans, motsvarande Real Madrid och FC Barcelona.

 

Så, låt oss se fram emot nästa SM som spelas i Härnösand. Jag hoppas att jag får se VRMC igen i nästa års upplaga av SM, även några nya lag. Det pågår faktiskt ett rykte om ett nytt lag. Om det stämmer får vi låta tiden utvisa.

 

/ Stumboll


RSS 2.0