SM:s matchprogram

Matchprogrammet har varit en stor efterfrågan, så Stumboll lägger upp helgens matchprogram.
SM spelas i mörka Gubbängshallen.

Grupp A:
IK Hephata
Dalir
IK Surd


Grupp B:
Virtus
ÖDIBF
VRMC

Damer:
ÖDIBF
Virtus
IK Hephata

Lördag de 24 april

 

09:00   HA: Hephata - Surd

 

10:00  HB: Örebro - VRMC

 

11:00  D:   Hephata - Virtus

 

12:00  HA: Surd - Dalir

 

13:00  HB: VRMC - Virtus

 

14:00  D:   Virtus - Örebro

 

15:00  HA: Dalir - Hephata

 

16:00  HB: Virtus - Örebro

 

17:00  D:   Örebro - Hephata

 

Söndag den 25 april

 

09.00  D: Örebro – Virtus

 

10:00  H: Semifinal A1- B2

 

11:00  H: Semifinal B1- A2

 

12:00  D: Virtus- Hephata

 

13:00  H: Brons match

 

14:00  H: Final match

 

15:00  D: Hephata- Örebro

 

16:00  Prisutdelningar


IK Hephatas MVP

Det är riktigt svårt att få en fulltständigt komplett spelare till sitt lag. Men IK Hephata har lyckats få hit en komplett spelare från de tusen sjöarna, Finland. Han vann poängligan i Örebro ifjol så han vet vad som gäller i detta svenska SM.  His name is Eetu Keski- Levijoki!

 

Han kan passa, skjuta och spela fysiskt. Så man kan kalla honom för en komplett spelare. Inte många som är det. Ifjol spelade han tillsammans med Pekka Lääkari och de blev tillsammans en dödlig duo.  För ett par veckor förde han Valpas till guldet. Så han hoppas på att kunna föra Hephata till den ärofyllda pokalen igen.


ÖDIBFs MVP

Gammal är äldst och bäst brukar man säga. Han är äldst av alla i ÖDIBF. Även om man samlar ihop rutin från alla spelare i laget så är han ändå mest rutinerad.

 

Han har varit med mycket om, han har vunnit allt så han vet vad som gäller. Det är Ronny Hurtig. Mannen, myten och legenden!

 

Det är nästan så att det inte är något ide att försöka sig på en show mot Ronny. För att han kommer att läsa sönder dig. Han kan bli skillnaden mellan guld och silver för ÖDIBF.


Dalirs MVP

Ännu en finne i MVPs lista. Kanske visar det hur bra finska spelare är? Men i alla fall, är det någon som vi älskar se spela och gör aldrig en besviken så är det Pasi Kosunen. Man är garanterad en show av honom när Dalir lirar.

 

Man kan tro att hans kropp är gjort av gummi när han dribblar, så vackert är det. Han vann poängligan i Göteborg för tre år sedan och han kan göra det igen. Dalirs forwardsbesättning är inte något vidare så Pasi betyder mycket för det offensiva spelet. Därför är Pasi lagets MVP före Jari Nyberg.


IK Virtus MVP

Det finns ett känt begrepp, ”En målvakt är halva laget”. Och det stämmer verkligen, En dålig målvakt kan förstöra ett bra lag. Men, en superb målvakt kan lyfta upp ett lag enormt mycket. Det är vad Mikael Huuhka gör.

 

Mikael är med i det finska landslaget, som förstamålvakt. Så IK Virtus har fått en jackpot, de fick SM:s bästa målvakt. Agerar han som en tegelvägg så kan Virtus kanske nå längre än semi. Så bra är Mikael…


IK Surds MVP

Han är mer känd som Signmark, hans riktiga namn är Marko Vuorihemio. Han har skrivit på ett skivkontrakt, som den första döve av alla. Men han har annan talang också, han har rankats som en av de bästa spelarna i andra sidan av Östersjön, Finland. Han har gjort runt 300p på 82 matcher för Hero.

 

På lördag anländer han till den svenska scenen och visar upp vad han egentligen är kapabel till. Klarar han av att bära upp IK Surd på sina axlar så är mycket vunnet. Det kanske räcker till och med till en guldmedalj.

 

Let´s rap!


VRMC MVP

Ifjol utsågs han till Hephatas MVP av Stumboll och han levde inte upp till våra förväntningar. Men eftersom han har bytt till ett sämre lag så blir han automatiskt MVP för detta lag.

 

Hans namn är Peter Bergkrantz. Han är en unik innebandyspelare, han ser inte ens ut som en innebandyspelare. Men ändå blir vi inte förvånade när han avgör en match. Han är född till att avgöra en match oavsett hur dålig han har varit under matchen. En äkta matchvinnare.


IK Hephata

Kommer de att försvara guldet på hemmaplan?

 

Målvakt: Fredrik Jansson

 

Kommentar: Fredrik har vunnit flest utmärkelser som SM:s bästa målvakt av alla. Det visar bara hur rutinerad han är. Men som alla andra kan han vara mänsklig, ibland för mänsklig så han kan släppa in ett par billiga mål när det gäller som mest. Hephata har en god backup i Viktor Söderberg – Jannerlid om det går snett.

 

Backar: Jörgen Hartmann, Axel Fors, Oliver Rasinaho, Christopher Edlund och Magnus Larsson

 

Kommentar: Vi får se Jörgen i ännu ett SM till, kanske blir det hans sista? Han är som en duracellkanin och kan springa hur mycket som helst. Axel är en säkerhetsrisk för Hephatas försvar. Han blir sällan bekväm med bollen. Men han är ren motsats till Magnus. Han är totalt säker med bollen och kan styra spelet. Men han kan ibland bli för egoistisk och försöka dribbla genom motståndarlaget. Oliver är en spännande talang som kommer från Hephatas berömda ungdomsled. Om han lägger ett par kilo till så skulle han utvecklas enormt mycket. Den store och starke Christopher är de flestas mardröm att hamna i duell i sarghörnet. Han är så stor så att han kan täcka hela försvarszonen med hans egen kropp.

 

Forwards: Edward Nyman, Eetu Keski-Levijoki, Erik Akervall, Mikko Kotila, Pekka Lääkäri, John Malmlund, Belan Zengana, Gustaf Lindahl, Tomislav Madunic, Viktor Söderberg- Jannerlid och Nabil Tebibel.

 

Kommentar: Riktigt stor forwardsbesättning, frågan är om att alla ska få speltid? Den finska trion Eeetu, Pekka och Mikko bilar nog en kedja fyllt av finskt sisu. Så det kan bli riktigt jobbigt att möta dem. Eetu vann poängligan förra SM, så han blir en nyckelspelare för IK Hephata. Pekka vet vi vad han kan, han kan dessutom psyka motståndarlaget med sin berömda trashtalk. Edward och Erik är riktigt jobbiga att möta, de är enormt löpningsvilliga. De springer gärna sönder det andra laget och de kan dessutom göra mål. Så man måste se upp duon.

IK Hephata har en egen Björn Borg- kopia i John Malmlund med sitt pannband. Tomislav är en äkta måltjuv, han kan försvinna totalt ur matchbilden för att göra hattrick i nästa period. Gustaf är en högerskytt och inte många som är det. Så Hephata borde utnyttja hans högerskytte. Viktor är egentligen en målvakt, men eftersom Hephata har en redan bra målvakt i Fredrik så Viktor får snällt agera som utespelare istället.  Han kan fixa zorromål så man måste se upp för honom. Nabil kommer även från Hephatas ungdomsled, han är en framtida stjärna. Han är redan stor och stark. Om han blir bättre på att läsa spelet och ta sig för så blir han en stjärna inom kort. Ett framtidslöfte.

 

Sammanfattning: IK Hephata är tillsammans med ÖDIBF en klar guldfavorit. Men den stora frågan är om Hephata pallar trycket, eftersom de är stora favoriter och lirar på hemmaplan. Inte alla lag som pallar detta. Hephata kommer med ungefär samma lag som de hade i serien, så laget är väl samspelat. Det kan bli guld värt. De har dessutom en bred trupp så om det dyker upp skador så är det ingenting att oroa sig för.


ÖDIBF

 

Är de revanschsugna efter guldmiss på hemmaplan ifjol?

 

Målvakt: Denis Arnautovic

 

Kommentar: Denis har konkurrerat med Daniel Ekman under hela säsongen, hans säsong har varit uppochner. Ibland är han rena väggen och räddar kvar laget, nästa match släpper han in mål som en gammelmormor skulle kunna ta. Han måste vara på topp i SM för att ÖDIBF ska ha någon chans att ta hem guldet igen. En målvakt är halva laget brukar man säga. Han måste försöka behärska sitt humör och behålla fokus, det är inte så svårt att reta upp Denis, det är en av Denis svagaste sidor.

 

Backar: Thomas Ingvarsson, Ludvig Norberg, Joakim Gustavsson, Anders Johansson, Ronny Hurtig och Fredrik Örlegård

 

Kommentar: Helt klart ÖDIBFs starkaste lagdel, kanske SM:s bästa försvar. Det finns härlig mix i den här lagdelen, vi får äntligen se Ronny och Anders igen efter ett antal års frånvaro från den stora scenen. Ronny är mest rutinerad av alla i SM, han är kanske inte så snabb men hans speluppfattning gör så att han inte ens behöver springa. Han kan läsa en motståndarspelare som en sagobok. Så lätt är det för Ronny att läsa spelet. Det har länge pratats om att Joakim är den nya Oggie, men han har haft skadeproblem och formen inte har varit den bästa under säsongen.  Fredrik är det stora utropstecknet i ÖDIBF anno 2009/2010, Fredrik fick sitt stora genombrott och han växte ut till en av de bästa backarna i laget. Han har stor räckvidd tack vare hans längd, det är inte så lätt att springa förbi honom länge.

 

Forwards: Ivan Cosic, Erik Israelsson, Patrik Peltola, Tomas Lagergren, Johan Streijffert, Phillip Sjöberg, Andreas Paulsson, Robert Pettersson och Niclas Odencratz

 

Kommentar: ÖDIBFs centrar Ivan och Erik är stommen av laget, Erik är riktigt jobbig att möta. Det gör verkligen ont att hamna i duell med honom, på gränsen till brutalt spel. Ivans jugoslaviska mentalitet, med mycket vilja och aggression, är hans största kännetecken. Han offrar ofta allt för sitt lag, men ibland kan han försvinna ur matchbilden när han tappar humöret helt och hållet.  Den hårdskjutande finnen Patrik kan bli fisk eller fågel, ibland går allt in. Ofta skjuter han tyvärr med ett par meter över målet, så det inte är något bra ide att sitta bakom målet om man inte vill bli träffad.  Andreas Paulsson kan bli en positiv överraskning, hans zorro kan ställa till det mesta. Använder Andreas sitt zorro så borde målvakterna vara beredda på att köpa korv med bröd under matchen. Niclas är ett orosmoment för ÖDIBF, han är mästare på att ta onödiga utvisningar. Han måste lugna ner sig så han inte krossar lagets gulddröm.

 

Sammanfattning: ÖDIBF är helt klart en guldfavorit, men frågan är om de pallar trycket efter en tung säsongavslutning med två raka förluster som gjorde så att de missade kvalet till div. 4. ÖDIBF hamnar i lätt grupp så de ska kunna gå vidare lätt med stora siffror mot Virtus och VRMC.  Allt annat än en finalplats skulle bli ett fiasko.


Dalir

Det där hockeylaget… Nej förlåt, innebandylaget Dalir!

 

Målvakt: Mikael Himmelroos

 

Kommentar: Dalir har fått ett tungt avbräck när Daniel Ekman nobbade till spel på grund av en utomlandsresa. Mikael är annars en stabil målvakt, Han är inte en sådan målvakt som storspelar, men inte heller bjuder han på enkla målvaktstavlor

 

Backar: David Eriksson, Henrik Rangfeldt, Makwan Khirzy, Jari Nyberg och Håkan Hammenstig


Kommentar: Dalir kommer med ett ganska tungt försvar. David och Henrik är nog SM:s fulaste spelare, de har en massa tjuvknep i rockärmen som de mer än gärna använder under matcherna. Så det kan bli underhållande att se dem på planen. Makwan lirar till vardags för ÖSK Ungdom och han kan bli en värdefull spelare för Dalir med sitt hårda och rappa skott. Jari är nog den mest hatade spelaren i hela SM, han är stor och jobbig att möta. Ändå är han Dalirs viktigaste spelare för han följer gärna upp när laget anfaller och avslutar själv. Håkan är en rutinerad spelare som lirar i en hörande klubb i Gnesta. Han och Jari är otroligt viktiga för Dalir.


Forwards: Tomas Andersson, Pasi Kosunen, Fredrik Öller, Johan Selling, Christoffer Bergqvist, Mikael Hedman och Tommy Rangsjö


Kommentar:
Man skulle kunna tro att Dalir ställer upp med ett hockeylag. Trion Selling, Bergkvist och Hedman lirar för det svenska landslaget för döva och Öller i finska dito. Kanske får vi se en kedja av rena rama hockeyandan i Selling - Hedman – Bergkvist? Öller är som vanligt en nyckelspelare för Dalir med sitt kloka spel. Han spelar alltid smart på planen. Pasi är en megastjärna i innebandyvärlden för döva, han visar gärna upp sina shower på planen. Det är alltid fröjdfullt att se honom göra det. Kanske mindre för motståndarlaget. Simmaren Tomas gör alltid det han ska göra på planen, springa runt och störa så mycket han kan. Rangsjö är känd för sin aggression och oberäknelighet på planen. Ingen vet vad han är kapabel till.

 

Sammanfattning: År efter år finns Dalir alltid med i topp. Men den här gången har Dalir hamnat i en svår grupp med IK Surd och IK Hephata. Så gruppen är relativt öppen. Ifjol låg man under med 1-3 mot IK Surd men sen hämtade man sig och spelade oavgjort. Pasi, Jari och Håkan måste prestera om Dalir ska ha någon chans att gå vidare. Kanske överraskar hockeytrion från Deaf Wikings och visar sina konster på gummiplanen. Det här laget är det mest oförutsägbara av alla lag i SM, det gör bara ännu mer spännande att följa laget under SM.


IK Virtus

Sveriges nordligaste lag kommer på besök


Målvakt: Mikael Huuhka


Kommentar: Finlands bästa målvakt som lirar i Hero till vardags. Han har potential till att utses som SM:s bästa målvakt. Ifjol räddade han kvar IK Virtus mot IK Surd med flera kvalificerade räddningar. Fortsätter han vara så bra som ifjol gynnar det Virtus rejält.


Backar: Kristian Obbarius, Juha Vahtera, Isac Abrahamsson och Gordon Andersen


Kommentar: Ganska tunn backsida där Juha och Kristian får dra på tunga lass. Kristian vet vi vad han kan, men på sistone har det blivit felpassningar från hans blad lite för ofta. Brist på fokus? Iså fall måste han bättra på sin fokus i SM, han ska ju bära IK Virtus på sina axlar. Juha har presterat riktigt bra i det finska mästerskapet med sina precisa passningar. Så han kan avlasta Kristian lite på planen. Ibrahamsson har vi bara minnen av förra årets SM då var han ganska långsam med bollen och tappade flera viktiga passningar. Kanske har han tränat i smyg hemma i Norrland. Gordon kan vara riktigt ojämn, ibland spelar han riktigt bra och gör flera viktiga brytningar. För att sen agera som en korpspelare och tappa fler boll. Han måste ha sin fokus på topp för att inte göra tabbar på planen.


Forwards: Lars Silverdahl, Felix Sjölander, Rasmus Westberg, Robin Rosell, Gustav Wikberg, Nils Pettersson och Sami Särkkinen.

 

Kommentar: Virtus forwardsbesättning anförda av Wikberg och Särkkinen ser ganska tunt ut men talangfullt. Felix, Rasmus och Robin är tre unga spelare som kan utvecklas ytterligare med lite träning. Rasmus har spelat för ÖDIBF under säsongen men haft svårt att ta en ordinarie plats trots ett antal bra träningar. Felix lirar som hockeymålvakt hos Örebro Hockey till vardags, nu lirar han som utespelare i innebandy. Nils har, precis som Rasmus, haft svårt att ta en plats under säsongen hos ÖDIBF. Men han har visat bra spel på träningarna så han kan tillföra Virtus något. Gustav har öst in mål under höstsäsongen hos ÖDIBF, med sin snabbhet och teknik betyder han otroligt mycket för IK Virtus. Sami dominerade i IK Virtus ifjol som center, men nu kan vi inte förvänta oss likt bra spel. Han har problem med ryggen så han kan inte dominera som han brukar göra. Det kan bli IK Virtus fall om Sami störs av sitt ryggproblem.

 

Sammanfattning: IK Virtus har blivit bättre för varje år, från ett stryklag till en slutspeloutsider. Men den här gången har de en ganska tunn trupp så det blir tufft. Men IK Virtus hade ganska tur med lottningen, de hamnade i en lätt grupp med VRMC och ÖDIBF. Slår de VRMC så går de vidare till semi. Bildar IK Virtus en vägg framför målet och satsar på kontring så kan de kanske komma till finalen med lite flyt. Men de får nog sikta på en fjärdeplacering.


IK Surd

Får vi se lite finskt sisu och svenskt jävlar anamma i årets upplaga av IK Surd?

 

Målvakt: Daniel Viken

 

Kommentar: Daniel utsågs till SM:s bästa målvakt för två år sen, det säger mycket om hans kvalitéer. Han måste vara på topp under hela SM, IK Surd har inte precis världens snabbaste försvar. Daniels målvaktstil är relativt annorlunda om man jämför med andra målvakter. Daniels längd är runt 167 cm och hans kropp täcker inte ens hälften av målet. Han utnyttjar sin snabbhet istället och det lyckas han bra med, så det brukar vara kul att se honom i målet.

 

Backar: Pär Wiklund, Hans Nilsson, Christian Telkkonen och Andreas Wijk

 

Kommentar: Fyra rutinerade rävar i försvaret. Pär har rankats som en av de bästa i Sverige i flera år. Ifjol var han ganska osynlig, kanske förklarar det IK Surds flopp ifjol? Andreas Wijk gör comeback på den stora scenen igen efter ett par års frånvaro. Han fick diskbråck och det stoppade honom från allt spel. Nu är han tillbaka, en äkta Surdista. Hockeyspelaren Hans är känd för sina hjärnsläpp på planen. Men källan säger att han har blivit mer säkrare med bollen. Christian är en äkta räv, han är så rutinerad så han vet precis vad han ska göra på planen. Han är inte lika snabb som han var för ett par år sen men han kan leva på sin speluppfattning.


Forwards: Marcus Svensson, Ioakim Eriksson, Pierre Engdahl, Lari-Pekka Larjola, Daniel Littorin, Johan Forsman, Marko Vuoriheimo och Janne Yrjöla


Kommentar: Riktigt intressant forwardsuppsättning, i mix av Finland och Sverige. Marko är känd från Signmark. Eller, mer känd för de innebandyfantaserna för sin tackling mot Peter Bergkrantz för 3 år sen under finnkampen i Åbo? Han gjorde så att Peters läpp fick sys om. Så motståndarlaget borde se upp med hans fysiska spel. Han har producerat mest av alla i Hero, en jackpot för IK Surd som fick Marko. Rödhårige Janne Yrjöla har imponerat stort i Finska mästerskapet i innebandy med sin snabbhet och fysiskt spel. Hans spelstil passar bättre i SM, där brukar det vara fullt med fysiskt spel. Jätten Pierre, vad kan vi säga om honom förutom att man ska se upp med hans löpning? Han är stor och tung så det brukar göra ont att stoppa honom när han kommer springandes. Men, han har inte gjort någon poäng i två raka SM. Bryts hans poängtorka i Stockholm, tro? Lari- Pekka är en äkta måltjuv, han är känd för sin rappa skott. Ifjol såg det ut som att han var inte van med det svenska spelet. Han måste vänja sig snabbt så kommer målen direkt. Det finns en ren motsats till Lari- Pekka, Daniel Littorin är numera känd som en målsumpare. Han har bara gjort 5 mål under säsongen, har allt gått in så skulle han ha gjort runt 20-25 mål. Massiv skottövning nästa! Marcus kan överraska oss, han har tränat med en hörande klubb så kanske har han utvecklat enormt mycket.


Sammanfattning:
IK Surd kommer till SM med en intressant trupp. Ifjol hade de maximalt oflyt och tog bara en poäng. I ett SM måste man ha rätt flyt för att kunna vinna. Pär, Viken och finnarna måste prestera 100 % av sina förmågor för att IK Surd ska kunna hoppas på en medaljplacering. IK Surd hamnade i en tuff grupp med Dalir och Hephata, så de måste vara på tåarna direkt från start då de spelar mot IK Hephata klockan 09.00.


Visual Riders MC (VRMC)

Kommer de lyckas att ta en enda poäng under hela SM? Kommer de ens lyckas göra mål?


Målvakt:

Jan-Erik Eriksson


Kommentar: Stackars Jan-Erik, han är målvakt i SM:s sämsta lag. Han går nog ner ett par kilo efter två svettiga matcher med många skott emot sig. Han har inte spelat på ett bra tag sen IK Hephata-tiden, så han kommer till SM rejält matchotränad. Han måste komma igång snabbt annars blir det tvåsiffrigt stryk.


Backar:

Janne Raatikainen, Pauli Kitula, Anders Domström och Lauri Virtanen


Kommentar: Vi är inte ens säkra på vilka som ska lira som back, men efter en liten analys tror Stumboll att backsidan ska formas så här: Janne är en nyckelspelare i årets VRMC, han kommer närmast från Hero i Finland där han spelat stabilt. Anders har spelat i Dalir men den här gången spelar han i VRMC, Stumboll hoppas inte att han ångrar sitt beslut. För att han lär få det tufft. Hans bollkontroll är inte precis det bästa så förvåna er inte om han bjuder på ett par baklängesmål.


Forwards:

Erik Åberg-Martinsaari, Henrik Lehtonen, Peter Bergkrantz, Binesh Boromand, Fredrik Rosenblom och Patrik Holmström


Kommentar: Det blir Henrik och Peter som får producera åt VRMC, om det ens blir några mål framåt. Peter har sin teknik och är mest berömd för sin bakfylle-innebandy där han presterar som bäst. VRMC får hoppas på att Henrik har sin snabbhet kvar, det lär behövas under SM. Fredriks fysiska status är nog den bästa av alla spelare i SM, han kan springa hur mycket som helst med sina gunde-svan-lungor. Han har till och med klarat av vasaloppet, frågan är om han klarar av att hålla klubban rätt. Sen är bollsinnet inte det bästa så när han får bollen behöver man inte oroa sig så värst mycket. Binesh, det ryktas om att han brukar falla lätt vid närkamper. Han måste få bättre fysik så vi inte ska tro att han har italienskt påbrå i sig. Erik och Patrik har vi Stumboll aldrig sett spela förut så det ska bli kul och se vad de kan åstadkomma med under SM.


Sammanfattning:

VRMC ställer upp med SM:s sämsta trupp. Att vi inte ens känner till deras positioner, det säger ganska mycket om hur bra de är. Eller hur bra koll vi själva har.

Laget får sikta på att försöka hålla ner siffrorna till och med kämpa extra för att kunna få göra mål. Vinner de en match så måste det ses som tidernas största skräll.


Dags för synandet av SM

Precis som ifjol börjar vi med det "sämsta" laget men eftersom VRMC är ett nytt lag så vi börjar med VRMC.

Efter lagen kommer spelarna, som vanligt dröjer det ett par dagar mellan inläggen.


Så, vårt synande av VRMC kommer snart! Håll utik!

/ Stumboll

IK Hephata 09/10

Den här säsongen har varit en besvikelse för IK Hephata, en nästjumboplats.
IK Hephata lirar i div. 6 och under säsongen har spelarna växlat mellan futsal och innebandy. Kanske förklarar det IK Hephatas säsong. Men det ska inte vara en ursäkt om man ser till truppen som IK Hephata förfogar över.

IK Hephata kommer till SM med samma trupp under serien, med undantag ett par spelare och det har man täckt över med ett par spelare från Finland.

Deras form är högst osäkert men de spelar på hemmaplan så de är säkert sugna att försvara guldet på hemmaplan.

RSS 2.0