Årets flopp: IK Surd

De kom till Örebro med den starkaste truppen IK Surd någonsin haft.

Tre finnar, som spelar i det finska landslaget, har kommit till laget och Daniel Littorin kom hem till IK Surd efter en kortvarig sejour hos ÖDIBF. Allt hos IK Surd såg riktigt starkt ut.


Men deras SM slutade med en sistplacering och storförlust med 0-7.

Ska de göra en bättre SM då får de se till att värva en stabil back, för att deras försvar såg virrigt ut.


Med en stabil back som nyförvärv till nästa SM kan de se uppåt igen efter smällen i Örebro.


IK Surd på fritt fall


SM GULD TILL KLASSISKA IK HEPHATA!

SM blev det som vi har förväntat oss, jämnt och hårt men vackert spel av alla lag.

IK Hephata var en klar och rättvis vinnare, de spelade snygg innebandy rakt genom SM anförda av Pekka och Eetu.

De avslutade snyggt med 7-0 mot IK Surd, de dominerade spelet helt och hållet. Men guldet var inte klart där.

Sista matchen skulle avgöras, ÖDIBF mot Dalir. I början såg det ut som det var Dalir som skulle åka hem med pokalen när de tog ledningen. Sen vände ÖDIBF och gav guldet till Hephata som tackade ÖDIBF på ett snyggt sätt. En eloge till IK Hephata för deras sportsliga beetende.


Det roliga är att de tre senaste SM har slutat med tre olika vinnare, 2007 vanns SM av Dalir och ifjol var det ÖDIBF. Iår var det Hephatas tur. Det säger mycket hur innebandyn har gått framåt, allt blir mer jämnare.


Vi återkommer med årets flopp och årets överraskning, och det ska ske snarast. Det har ni våra ord på.


enorma gläjdescener utspelades när pokalen lyftades

Två dagar kvar!

Nu är nog de flesta av er på väg till Örebro, riktigt taggade hoppas vi. För att det blir nog det bästa SM genom tiderna. Aldrig har så många stjärnor varit med på samma SM.

Vi kommer inte uppdatera under SMdagarna, men vi kommer att skriva allt om SM efter helgen.

SMs överraskning
SMs poängkung
SMs flopp
m.m
kommer vi skriva om. Håll utkik efter SM!


Vi ses på planen!

Vem vinner SMs poängliga?

Ifjol vann Jari Nyberg poängligan trots han spelade back, imponerande. I år är det ännu svårare att vinna poängligan på grund av den finska invasionen och alla är riktigt bra. Äntligen har kvalitet på innebandyn höjts och nivån på vår SM motsvarar nog division 3 eller 4.


Alexander Neverland, Peter Bergkrantz, Robert Pettersson, Ivan Cosic, Jari Nyberg och Pasi Kosunen, någon av dem kan vinna poängligan. Eller blir det någon av de finnarna som kommer och spelar med oss.


Vi tror att Robert Pettersson, som äntligen återvänder till laget där han hör hemma, och Peter Bergkrantz kommer att ligga i toppen och slåss om titeln poängkung.  Gäller bara om de får rätt omgivning runt om sig.


IK SURD MVPMan kan säga att IK Virtus och IK Surd har något gemensamt, de har en stor profil i sitt lag. Kristian Obbarius i IK Virtus och Pär Wiklund i IK Surd.

Pär Wiklund betyder enormt mycket för IK Surd, med hans rutin lyfts hela laget upp.

Hans vinnarskalle är nog en av de största i hela Dövsverige, han HATAR att förlora. Det kan räcka långt i SM, kanske ända till en medalj. Han är kanske stor i kroppen men hans vinnarskalle gör att han spelar som en vältränad 20åring.


Pär Wiklund i centrum

IK VIRTUS MVP

Det är inte så svårt gissa vem Virtus nyckelspelare är, det är Kristian Obbarius som betyder mest för IK Virtus.


Ifjol rankade Stumboll Gustav Wikberg som nyckelspelare åt sitt lag men han nådde inte upp till våra förväntningar. Kristian kan vi lita på, han gör inte en dålig match så ofta. En fullständigt stabil back med ett äkta virtuantiskt hjärta.  

Alltså, ingen Kristian Obbarius, ingen IK Virtus i SM.

Om Kristian har två bra dagar på planen så kanske kan han rädda IK Virtus från den prestigefulla sista placeringen i SM och lyfta laget till skyn.

el capitano Kristian Obbarius


HEPHATA MVP

Peter Bergkrantz öser in poäng oavsett var han spelar.  Visst, det finns duktiga spelare i Hephata som Erik Akervall, Pekka Lääkari eller Fredrik Jansson men Peter är en äkta matchvinnare, så ska en nyckelspelare vara. En som avgör åt sitt lag.


Han har den märkliga förmågan att kunna stå på rätt plats. Får han rätt omgivning runt sig vinner han poängligan lätt.
Hephata får hoppas på att Peter kommer till Örebro med formen i topp, då kanske kan han leda Hephata till det efterlängtade guldet.


Glade Peter under matchen "Slaget om Svealand" mot ÖDIBF

Dalirs MVP

Det är inte så svårt att gissa vem Dalirs MVP är, Jari Nyberg är lagets absoluta nyckelspelare med sin rutin och spelförståelse.

Visst, han gnäller och filmar mycket enligt folk. Men visst har han lyckats, motståndaren väljer ju fokusera enbart på honom.
Utan honom skulle Dalirs försvar se ut som en cirkus, det är han som styr upp försvaret.

Med Jari Nyberg i formtopp blir det riktigt svårt att göra mål på Dalir och med ett bra försvar med Jari som general kan det kanske bära hela vägen till SM-guld.

Så Dalir måste förlita sig på Jaris kaliber för att kunna hoppas på något guld.  


Jari Nyberg och Henrik Lehtonen firar tillsammans efter ett mål mot IK Surd ifjol

ÖDIBFs MVP

ÖDIBF:s most valuable player


Han är den som har gett mest för sitt lag under säsongen, blivit bäst på planen flera gånger under seriespelet. Ivan Cosic tänker ni nog på, väl? Nej det är Erik Israelsson som har betytt mest för sitt lag.


Okej, han producerar kanske inte så mycket men det är han som skapar enormt mycket yta för sina lagkamrater. Han täcker även ytor för andra, han finns helt bokstavligt talat överallt på planen. 

Utan honom skulle ÖDIBF ha svårt att spela sitt eget spel. Det är riktigt, riktigt jobbigt att möta honom i närkamp, han spelar på gränsen till brutalt spel.


Fortsätter han med spelet han presterade under hela säsongen så blir det riktigt, riktigt jobbigt att möta ÖDIBF i SM.Erik och Pär under SM i Leksand ifjol

The most valuable player for their team (MVP)

The most valuable player for their team (MVP)


Efter fem lag synade är det dags för spelarna att stå I rampljuset.
Vi börjar med en spelare per inlägg, med samma turordning som när vi synade lagen.
Alltså, ÖDIBF:s viktigaste spelare är först ut.


Imorgon får ni veta vem den viktigaste för ÖDIBF är, håll utkik!


Ordet från Markström & Obbarius

Hej!


Vi heter Per Markström och Kristian Obbarius och vi basar över dagens herr landslaget. Vi har även tränaruppdrag i IK Virtus resp ÖDIBF.

Vi tackar initiativtagarna bakom bloggen, den fyller en viktig funktion i dagens dövinnebandy; att skapa förväntningar och höja pulsen inför mästerskapet. Utöver detta är det också en kul läsning även om allt som skrivs inte alltid stämmer.

Det snackas mycket om importspelarna från österut; finnarna vilket alla i stort sett spelar i det finska landslaget. Vi tycker att det är bara positivt med dessa duktiga gäster, av några enkla orsaker, främst för att dom kommer att förbättra standardnivån på SM och det kommer att leda till flera spännande och jämna matcher som i slutändan gynnar spelarna och även (förhoppningsvis)

den stora publiken. Vi i landsledningen kommer förstås att följa alla matcher med anteckningsblocken i högsta hugget, alla som presterar på hög nivå kommer att vara aktuella för landslagspel till hösten, förutsatt att intresse finnes.


För övrigt är vi mycket negativa till att SM spelas så här sent långt in i majmånad när alla redan halvvägs ställt in innebandyklubborna långt in garderob, förråd, u name it. I framtiden ser vi helst att SM alltid avgörs under mitten av april eller tidigare, inte senare! Detta för att bibehålla formen från era seriespel och slippa "träna upp sig" igen, detta ser vi hellre att man spar in majmånad till en tidig försäsongträning i juli-augusti.


Vad vi själv tror om årets SM?


Utan tvekan så är det IK Surd som växt något enormt sedan ifjol, många väldigt intressanta namn, särskilt på anfallssidan, jag tror att många backar kommer att få jätteproblem. Men finns en mycket viktig kugg i det hela; Mr Surd Pär Wiklund. Det är han som styr lagets träningar, lägger upp taktik, värvar spelare, pekar där och där, kort sagt, allt kommer igenom honom.


IK Hephata har som vanligt en bra trupp, med delvis mycket rutin. Det finns bra power på anfallssidan som är alltid bra att ha, sådana spelare som Erik A, Mikko, Eetu och Pepe kommer att göra en del viktiga mål. Pekka Läärki kommer förstås ofta att vara hjärnan bakom allt, och är en väldigt duktig avslutare. Bakåt är Fredrik Jansson så klart en stor trygghet och tappar han returer så är det väldige Christopher som tar hand om dem. Deras årets seriespel kan man dock bara skämmas över.


DSK Dalir har nästan intakt lag sedan ifjol, ny är dock Makwan, 16 år ung men spelar på hög nivå redan, med spel från bla juniorallsvenskan och med ÖSK b-lag som avancerade till div 3 nyligen. Flera namnkunniga spelare som Jari, Håkan H, Pasi och H Lethonen för att nämna några få. I övrigt ganska tunn trupp där man inte vill se skador i ett tidigt skede. Man försöker tänka innebandy och rulla bollen därefter. Kan bli bra iår.


ÖDIBF ser ungefär ut som ifjol, dock så har dom fått hem sin spelare Robert Petterson från Dalir, Han kommer att bli en viktig pusselbit om man ska lyckas försvara guldet. ÖDIBF har också en halvhyfsad säsong bakom vilket borde stärka spelarnas självförtroende. 3 bra lagdelar; målvakt, back- och anfallsidan. Lagkapten Thomas, Ivan Cosic (som spelade i allstarmatch i Örebro nyligen) och Erik får anses som de viktigare spelarna i dagens ÖDIBF. Kommer att springa mest av alla lag i SM.


IK Virtus, vi avstår att skriva så mycket om dem pga vår relation till klubben, men kan inte skriva så mycket mer än att vi har blivit bättre sedan ifjol och kan nog hota i någon match eller till och med vinna hela mästerskapet :DSlutligen så tror vi att det kommer att handla om IK Surd, IK Hephata och ÖDIBF i guldstriden med IK Virtus och DSK Dalir som goda outsiders.


Vi ses snart!


IK Surd

IK Surd, på jakt efter deras första guld!


Målvakt: Daniel Viken och Stefan Ahlström

Kommentar: Kanske SMs bästa målvaktduo? Viken blev SMs bästa målvakt förra SM trots han har bara varit målvakt i 2 år. Hans stil är väldigt unik, inte likt som andra målvakter, man kan säga att han har kopierat sin stil från en sengångare. Stefan är en habil målvakt, men ganska långsam i sidled. Viken måste storspela för att Surd ska ha en chans på medalj. 


Backar: Pär Wiklund, Christian Telkkonen, Hans Nilsson och Ioakim Eriksson


Kommentar:

Surds svagaste lagdel. Pär och Christian är väldigt rutinerade, deras rutin betyder mycket för IK Surd. Pär är IK Surds hjärta med hans enorma vinnarskalle. Christian är bra men det verkar som han lever på sina meriter från spel i div. 3. Han har blivit långsammare med åren, men hans speluppfattning är fortfarande på topp. Hans och Ioakim är en stor säkerhetsrisk, Hans gör nog minst ett misstag varje match. Han måste skärpa till sig i SM.


Forwards: Nicholas Winberg, Pierre Engdahl, Lari- Pekka Larjola, Jimmy Raninen, Juhana Salonen,  Alexander Neverland, Daniel Littorin, Markus Svensson och Jonte Forsman


Kommentar:
Den här gången har IK Surd hämtat tre starka spelare från Finland. Jimmy och Lari- Pekka har imponerat stort i Hero, dessa kan betyda mycket för IK Surds offensiva spel. Juhana har meriter från spel div. 2 i Finland, han är en högerfattade skytt och riktigt slitvarg. 
Alexander med sitt riviga spel kan ge utrymme för deras offensiva spel, Med Alexanders snabba fötter ger han backarna ett stort problem, men hans enorma aggression, generna kommer nog från hans far Lorentz Neverland skulle vi kunna gissa, kan ge ett problem för IK Surd. Nyförvärvet Daniel Littorin från ÖDIBF är helt ok spelare som gärna dribblar mycket och spelar fysiskt, men hans senaste säsong i ÖDIBF är icke godkänt. 11 p på 20 matcher är alldeles för lite. Markus och Nicholas kan bli SM:s överraskning om de presterar sin bästa innebandy.
Pierre Engdahl ska ni akta för hans fysiska spel, det är inte så kul att stå i vägen för honom. Han kan växa ut till en playmaker i laget.

  

Sammanfattning: IK Surd kommer med en bättre trupp, kanske den bästa truppen någonsin. IK Surd vill nog ha revansch från fjolårets sista placering.  Det ska bli spännande att se den finska trion om de kan klara av det svenska tempot i SM, klarar de det med bravur så kan det kanske bli guld värt. Alla i laget måste prestera på högsta nivån för att Surd ska ha en chans på medalj.  Daniel Viken var i riktigt bra form ifjol, är han i bra form i år? IK Surd får hoppas på detta.

Truppen från fjolårets SM

IK VIRTUS

IK Virtus, laget från mörka och kalla Norrland.

Målvakter; Mikael Huuhka, Per Evaldsson

Kommentar:
SM:s bästa och sämsta målvakt?

Huuhka kommer från Hero och förstärker IK Virtus. Han ersätter fjolårets succé Per Markström som lider av knäproblem.
Huuhka är en given landslagmålvakt för Finland. Han är lika bra eller kanske bättre än Per Markström så IK Virtus har en trygghet när det gäller målvaktsidan.

Men blir Huuhka skadad så har de SM:s sämsta målvakt Per Evaldsson som får åka till SM som turist.

Backar; Kristian Obbarius, Juha Vahtera, Fredrik Örlegård, Isac Abrahamsson, Patrik Myren, Nils Pettersson, Florin Tirnovan.

Kommentar:

Patrik Myren gör comeback, en riktig bra spelare för 10 år sedan. En spelare med ett otroligt bollsinne men nu vet vi inte hur bra han är idag.
Juha Vahtera förstärker IK Virtus svaga backbesättning. Han är en tung back som gjorde 19 poäng ( 9+10) i Heros seriespel. Kristian Obbarius är en rutinerad spelare men det ryktas att han lider av ett ryggproblem men sett till hans spel under serien visar det inget tecken på att han lider av ryggproblem, en nyckelspelare för IK Virtus.

Trion Fredrik Örlegård, Florin Tirnovan och Isac Abrahamsson, de alla är komplementsspelare. Abrahamsson och Tirnovan är något bättre eftersom de fokuserar på bara innebandyn medan Örlegård är mer en fotbollspelare så Örlegård lär vara sliten efter futsalspel. Men alla tre har inte spelat seriespel så de lär vara matchotränade. Återstår att se om de lyckas i SM.

Nils Pettersson är den svaga länken i Virtus försvar men han lär få lite speltid i årets SM.

Forwards; Lars Silverdahl, Gustav Wikberg, Rasmus Westberg, Sami Särkkinen, Robin Rosell, Håkan Andersson, Gustav Lindahl, Felix Sjölander, Florin Tirnovan, Joel Modig

 Kommentar:

Den forna stortalangen Sami Särkkinen är med i årets SM. Han gjorde en bra säsong i Hero när de vann div6 i Finland. 31 poäng (17+14) på 16 matcher. Han blir en nyckelspelare för Virtus tillsammans med Gustav Wikberg som var ensam i förra året när Virtus överraskade flera lag och kom fyra.
Wikberg är ständigt en joker som alla måste se upp i årets SM. Han gillar att göra soloprestation och är ruskig snabb och hal som en ål.

"Gamle Silverryggen Silverdahl är en tung forward som tidigare var rätt fruktad bland motståndarnas backar med sina tjurrusningar mot bollhållaren. Dock är han en nu en skugga av sin gamla jag. Men han kommer att bli värdefull med sin rutin."  Citerat från fjolårets stumboll.

Silverdahl har knappast blivit bättre men kanske sämre.
Håkan Andersson är en gammal virtus spelare sedan 90 talet, han är svag i kroppen men har ett målsinne som har hämtats från den djupa norrländska skogen, kan överraska oss andra. Robin Rosell är ett nyförvärv från ÖDIBF. Han deltog ÖDIBF:s seriespel och gjorde det bra men han producerar alldeles för sällan och har svårt att spela under press.

Joel Modig och Felix Sjölander är egentligen målvakter båda två. Modig var reservmålvakt för ÖDIBF i årets seriespel och Sjölander är en hockeymålvakt. Joel kan spela med klubban, men hans speluppfattning och postionspel är ett frågetecken.
Rasmus Westberg var med i ÖDIBFs seriespel i förra året men slutade. Men han lär vara otränad när de gäller innebandy så återstå att se om han lyckas prestera i SM.

Vi har ingen koll över hur bra/dålig Gustaf Lindahl är och avstår att skriva om honom och "målvakten" Sjölander. Ni kanske vet bättre än oss. Varsågod och kommentera!

Sammanfattning:
IK Virtus kommer till Örebro med en stor trupp, de har bättre lag på pappret än förra året men det räcker inte långt enligt oss. Sami Särkkinen blir en kul spelare att titta på. Men det är bara han och Wikberg som styr upp det offensiva spelet. Det räcker inte. Huuhka må vara en duktig målvakt men han kan inte agera en vägg under hela SM, några måste trilla in. Vi tror inte att de orkar skrälla mot de stora lagen, de blir därmed sista i SM.

IK Hephata

IK Hephata, Stockholms stolhet

Kommer de lyckas gräva SM- guld i Örebro efter ett antal år utan guld?


Målvakt;

Fredrik Jansson

Kommentar; Tillsammans med DSK Dalirs målvakt Himmelroos har de mest rutin av alla målvakter i SM. Fredrik är en väldigt ojämn målvakt, en match spelar han i korpklass och nästa match spelar han i ytterst högsta klass. Mot ÖDIBF i Slaget om Svealand gjorde han nog sitt livs bästa match. Han tog allt och lite till. Om Fredrik spelar så där i hela SM så är IK Hephata en het kandidat till guldet.


Backar;

Christopher Edlund, Axel Fors, Jörgen Hartmann och Pekka Lääkäri


Kommentar; 
Christopher är någon man inte vill möta vid sarghörnet. Han gillar att smälla på och det brukar inte kännas skönt efter en smäll signerat av honom.  Men tyvärr är han långsam i sidledförflyttning så det är lätt för snabba spelare att runda honom.  Axel är den sämre spelaren av IKH:s backbesättning, en livlig och snabb spelare som är inte så bra med klubban. Pekka, som nyligen coachade Finland till VM-guld i hockey, vet vi vad han kan, han hade en stor show mot ÖDIBF i Slaget om Svealand. Får rycka in som back på grund av den tunna backsidan. Den evighetsmaskinen Hartmann bidrar med sin rutin som kan bli nyttigt.


Forwards;

Erik Akervall, Peter Bergkrantz, Binesh Boromand,  Eetu Keski- Levijohi , Tomislav Madunic, John Malmlund, Mikko Kotila, Nabil Tebibel, Eric Wranne  och Oliver Rasinaho


Kommentar;
IK Hephata kommer till SM med en stor och stark forwardsbesättning med Akervall, Bergkrantz och Eetu i spetsen. Eetu gör debut i den svenska scenen, det blir kul hur han klarar sig i vår nivå. Hephata har även två spännande talanger i Oliver och Nabil. Återstår att se om de får sina genombrott i SM, vi får hoppas på att Hephata vågar släppa fram duon. Mikko med sitt berömda pannband brukar stå på rätt plats, som visar att han har riktigt bra speluppfattning. 

Akervall och Bergkrantz är Hephatas största anfallsvapen. Bergkrantz är en riktig matchvinnare, han kan avgöra en match trots han är totalt osynlig hela matchen.

Akervall med sin söta bläckfisktautering är en äkta grovjobbare som ger allt för sitt lag, en väldigt viktig spelare för Hephata men han dras till onödiga utvisningar ibland. John Malmlund gör debut, ska bli spännande att se vad han kan uträtta i innebandy. Tomislav Madunic är en listig spelare som kan göra viktiga mål ibland.
Eric Wranne och Binesh Boromand har vi ingen aning hur bra de är.


Sammanfattning:

IK Hephata kommer med ett bättre lag än ifjol, men samtidigt har de andra blivit bättre också. Så Hephata kan bli fågel eller fisk i SM. Men sett till spelarmaterialet de har så borde de kunna slåss om SM-guldet.  Men vi tror inte att Hephata håller hela vägen till guldet. Så de får nog sikta på brons istället. Om de ska lyfta pokalen så krävs det att Pekka ska spela den innebandy som tog honom till toppen.  Får Hephata göra om det där flera gånger i SM...? Återstår att se.

DSK Dalir

DSK Dalir, Dalarnas stolthet
Kan de göra om bedriften från 2007?

Målvakter; Himmelroos Mikael, Ekman Daniel


Kommentar:

Himmelroos är en målvakt med tusen SM bakom sig. Är väldigt rutinerad. Det kan vara avgörande ibland men dock är han för långsam. Ingen målvakt i ett lag som man går runt och skryter med.

Enligt en säker källa blir Ekman 1.a keeper i årets SM! Han var utespelare i förra året. Är det sant så har Dalir fått en mycket bättre målvakt. Den reflexsnabbe Ekman var en stor talang förut men hans skadeproblem satte stopp för honom. Och frågan är om han är tillräcklig tränad inför årets SM. Är han det så är det perfekt för Dalir eftersom deras svaghet är målvaksidan.


Backar;  Hammenstig Håkan, Nyberg Jari,  Rangfeldt Henrik, Khirzy Makwan, Eriksson David


Kommentar:

Med meriter från spel i Elitserien med Helsingfors FK i Finland anses Jari Nyberg är utan tvekan den viktigaste spelaren för DSK Dalir. Han är bra på allting. Defensivt och offensivt. Kan ni hans svaghet borde ni vara lyckliga, men han är även känd som den största filmaren, Vi tror att han har italienskt påbrå.

Håkan Hammenstig är en fruktansvärt bra spelare i powerplay med sitt hårda skott. Det lär bli en del mål för honom.


Dalir har nämligen också värvat en av dövinnebandys största talang Makwan Khirzy som är från Örebro. Han tackade nej att spela med ÖDIBF ifjol och i år. Det är ett stort avbräck för ÖDIBF att missa en sådan spelare till Dalir. Khiryz är bra på allting. Speluppfattning, Skott, försvarsspel, fysspel. Khirzy är nämligen högerfattad och lär bli en nyttig spelare i powerplay. Vi anser att han kan bli SM:s överraskning.

Svagheten i deras försvar är Rangfeldt Henrik. Han kan göra sitt jobb men han slarvar för mycket ibland och är långsam. Han passar ihop med Jari Nyberg för då räddar Jari honom i de flesta situationerna.

Dave Eriksson är en anonym spelare som kan vara lurig och elak ibland, han använder mer än gärna tjuvknep för att få motståndarlagets stjärna ur balans.


Forwards; Henrik Lethonen, Pasi Kosunen, Michael Hedman, Tomas Andersson, Fredrik Öller, Stefan Olsson


Kommentar
:

Det finns många underbara spelare bland annat Lethonen med sitt hårda skott, Kosunen med sin rörlighet och sitt spelsinne, Hedman och Olsson med sitt fysiska spel, Kapten Öller som är alltid med i överallt i matchen och Andersson som bara springer runt och ser vilsen ut.

Massor spelare med olika speltyper! Det blir intressant att se hur det går för dem tillsammans.


Sammanfattning:

Dalir har ett intressant lag på pappret, för ett par år sen kallade folk Dalir för ett "köplag" men iår har de bara värvat en spelare jämfört med andra lag i SM. Många duktiga spelare som alltid ger 100% för laget. Khirzy är inte en ego utan han ger allt för laget om man jämför med Pettersson som gjorde ingen glad i förra året som gick till ÖDIBF i år. Han var en rejäl flopp i förra året. Och de får istället en mycket bättre spelare i Khizy.

De blir utan tvekan en favorit till SM guldet!En vanlig dag på jobbet för Jari, att ligga på golvet och gnälla.


ÖDIBF

ÖDIBF, de regerande mästarna från 2008
Kan de försvara sitt guld från ifjol?

Målvakter;

Denis Arnautovic och Gordon Andersen

Kommentar: I sina bästa dagar är Denis en av de bästa målvakterna bland döva, han bevisade det under förra årets SM. Men tyvärr har han en tendens att tappa humöret alltför lätt, hans utbrott mot Dalir för två år sen är numera klassiskt.  Gordon är godkänd som backup, han kan även agera som utespelare när det behövs. Vi hoppas på att han fixar den välkända frisyren igen som han visade upp ifjol.


Backar;


Thomas Ingvarsson, Joakim Gustavsson, Ludvig Norberg och Tommy Berggren

Kommentar: ÖDIBF har backar i hög klass med intressant åldermix, men tyvärr ser det tunt ut. Joakim gjorde debut i landslaget i höstas och han gjorde det med bravur. Thomas Ingvarsson är numera ÖDIBF: s lagkapten och han gör sällan en dålig match. Den gamla räven Tommy Berggren är tillbaka på den stora scenen och det ska bli kul att se honom på planen igen. Enligt en säker källa till oss slog Ludvig upp en skada och han får inte träna på två veckor hans medverkande i SM är i farozonen. Vi hoppas att han hinner tillbaka till SM, han betyder mycket för ÖDIBF med sitt fysiska spel. 


Forwards;


Ivan Cosic, Erik Israelsson, Edward Nyman, Nicklas Carlsson, Patrik Peltola,  Tomas Lagergren, Robert Pettersson och Peter Johansson

Kommentar: ÖDIBF:s forwards ser riktigt jobbigt ut, många slitvargar som gillar springa och smälla på. Kan bli en jobbig dag för motståndarlagens backar när de är i farten. Ivan Cosic blev nyligen uttagen till Örebros All Stars lag, respekt. Men han har en svaghet, blir han hårt uppvaktad av andra så kan han lätt tappa humöret, lär bli många tuffa dueller mot Erik Akervall efter deras pajkastning ifjol. Att möta Erik Israelsson och Edward Nyman kommer bli en mardröm för motståndarlagets backar, de gillar att forechecka högt och de är väldigt snabba och starka.  Robert Pettersson är tillbaka i ÖDIBF efter en miniutflykt hos IK Surd och Dalir i de två senaste SM, har han en bra dag och rätt flyt blir han en fruktad målskytt. 34 p på 18 matcher under säsongen säger allt.


Tomas Lagergren har kanske SM:s snyggaste frisyr, att se hans frisyr får oss falla tillbaka till 70-talet, hans frisyr liknar det Paul Breitner hade. Men på planen under säsongen har han inte presterat så bra och han vann ÖDIBF:s busliga och det ger inte stor respekt för honom.


Sammanfattning:


ÖDIBF har ett riktigt stabilt lag, De ser vassa ut framåt när de har fått tillbaka poängkungen Pettersson.  Frågan är bara om laget inte blir störd av det eftersom de inte hade någon poängkung i fjolårets SM och vann guldet!  Men vi tror att ÖDIBF kan utmana om guldet och har de ett riktigt bra flyt under SM som ifjol försvarar de nog guldet.ÖDIBFs Nicklas Carlsson fick lyfta pokalen ifjol, får han &co göra det igen iår? Vi får se...


Stumboll gör comeback!


Eftersom Tomas Lagergren och Henrik Rangfeldt har tappat lusten till att syna SM-lagen och deras stjärnor så tar jag, Daniel Littorin, och Alexander Neverland på oss äran att syna SM-lagen.
Bloggen heter nu sstumboll.blogg.se, den gamla bloggen fick vi problem med att logga in. Så vi fixade en helt ny blogg istället.


Som ni vet redan, sker SM ganska snart. Att vara exakt, om 17 dagar.


Så vi synar lagen fram till SM, med två-tre dagars mellanrum.  Så ni kan ha något att se fram emot. =)


Vi har bestämt att vi följer efter förra årets SM:s placering, så vi börjar med de regerande mästarna ÖDIBF.

Så nästa uppdatering kommer imorgon, då synar vi ÖDIBF!


RSS 2.0