IK Surd

 

Får IK Surd gräva det efterlängtade guldet efter flera års ökenvandring?


Målvakt: Daniel Viken


Kommentar: Han är bara 167 cm lång och hans kropp täcker inte ens hälften av målet, ändå lyckades han med bedriften att bli utsedd till SMs bästa målvakt för ett par år sen. Till dess har hans motivation varit lite bergochdalbana. Förra SM var han stabil, han gjorde ingen besviken. Stumboll tror att han fortsätter i samma stil, det vill säga, att vara stabil i målet.


Backar: Pär Wiklund, Daniel Littorin, Hans Nilsson, Makwan Khirzy, Teddie Sundqvist och Christian Telkkonen.


Kommentar: Khirzy är ett nytt tillskott i det här laget, förra året spelade han för Dalir och han gjorde inga i Dalir besvikna. Nu har han inte tränat i flera månader och IK Surd kommer kasta honom i hetluften direkt från start. Det kommer bli spännande att se hur han klarar av pressen. Wiklund vet vi vad han kan. Han är riktigt rutinerad och han kommer tillbaka till sin hemmaplan, kanske kan han visa vägen till guldet på sin hemmaplan? Littorin flyttas ner till försvaret, en stor överraskning. Kanske beror det på hans dåliga poängproducering under säsongen, bara 1 poäng på 13 matcher. Den sämsta noteringen under hans hela karriär. Telkkonen har varit med om det här länge, den här gången finns det tuff konkurrens så kanske får han mindre speltid än förut. Sundqvist gör debut på SM-scenen vid 37 års ålder. Imponerande. Ishockeyspelaren Nilsson är nog berömd för sina många individuella misstag, gör han ett par misstag så blir ingen förvånad. Det säger ganska mycket om honom.


Forwards: Niclas Odencrants, Janne Yrjölä, Robert Pettersson, Ioakim Eriksson, Marcus Svensson, Johan Forsman, Pierre Engdahl, Daniel Johansson och Lauri Virtanen


Kommentar: IK Surd har fått tre tunga förstärkningar till sitt anfall. Virtanen, Odencrants och Pettersson är dessa tre nya förstärkningar. Virtanen kommer från Finland och spelar innebandy på den svenska marken för första gången. Enligt en källa är han riktigt vass när han spelar tillsammans med rödhåriga Yrjölä. Pettersson gör comeback efter ett års frånvaro från innebandyn. Han brukade vara en poängkung som man kunde lita på. Stumboll vet inte hur det är med hans form, IK Surd har lyckats mörka hans form så vi får vänta till SM. Odencrants har lämnat ÖDIBF för spel hos IK Surd. Han är mästare på trash talk och han kan driva upp folk till vansinne. Dessutom gillar han att filma, han skulle lätt platsa i Serie A. Yrjöla imponerade stort i Stockholm, det är riktigt tungt att möta honom. Han är stenhård och svårt att ta bollen från honom. En ovärderlig spelare för IK Surd. Engdahl är som ett tåg, det är inget ide att stå framför honom. Han kommer bara springa över dig. Eriksson, Svensson, Forsman och Johansson konkurrerar om vilka som får mest speltid. De är alltstå komplementsspelare som gärna gör lagets grovjobb.


Sammanfattning: IK Surd kommer med ett lag som ser spännande ut, försvaret ser bättre ut än fjolåret men hos anfallssidan ser det lite svagare. Vuoriheimo blev SMs bästa spelare ifjol och nu kan han inte vara med på grund av Signmark så det blir ett tungt avbräck för IK Surd. Det är riktigt svårt att bedöma IK Surd, laget kan vara fågel eller fisk. Har de det rätta flytet så kan det räcka ända fram till guldet. Annars blir det platt fall som de tre senaste SM.


Kommentarer
Postat av: Pär

Bra skrivet:), vi ser fram emot att komma till kalla o snöiga Härnösand:).

2011-04-06 @ 14:29:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback