IK Virtus

Sveriges nordligaste lag kommer på besök


Målvakt: Mikael Huuhka


Kommentar: Finlands bästa målvakt som lirar i Hero till vardags. Han har potential till att utses som SM:s bästa målvakt. Ifjol räddade han kvar IK Virtus mot IK Surd med flera kvalificerade räddningar. Fortsätter han vara så bra som ifjol gynnar det Virtus rejält.


Backar: Kristian Obbarius, Juha Vahtera, Isac Abrahamsson och Gordon Andersen


Kommentar: Ganska tunn backsida där Juha och Kristian får dra på tunga lass. Kristian vet vi vad han kan, men på sistone har det blivit felpassningar från hans blad lite för ofta. Brist på fokus? Iså fall måste han bättra på sin fokus i SM, han ska ju bära IK Virtus på sina axlar. Juha har presterat riktigt bra i det finska mästerskapet med sina precisa passningar. Så han kan avlasta Kristian lite på planen. Ibrahamsson har vi bara minnen av förra årets SM då var han ganska långsam med bollen och tappade flera viktiga passningar. Kanske har han tränat i smyg hemma i Norrland. Gordon kan vara riktigt ojämn, ibland spelar han riktigt bra och gör flera viktiga brytningar. För att sen agera som en korpspelare och tappa fler boll. Han måste ha sin fokus på topp för att inte göra tabbar på planen.


Forwards: Lars Silverdahl, Felix Sjölander, Rasmus Westberg, Robin Rosell, Gustav Wikberg, Nils Pettersson och Sami Särkkinen.

 

Kommentar: Virtus forwardsbesättning anförda av Wikberg och Särkkinen ser ganska tunt ut men talangfullt. Felix, Rasmus och Robin är tre unga spelare som kan utvecklas ytterligare med lite träning. Rasmus har spelat för ÖDIBF under säsongen men haft svårt att ta en ordinarie plats trots ett antal bra träningar. Felix lirar som hockeymålvakt hos Örebro Hockey till vardags, nu lirar han som utespelare i innebandy. Nils har, precis som Rasmus, haft svårt att ta en plats under säsongen hos ÖDIBF. Men han har visat bra spel på träningarna så han kan tillföra Virtus något. Gustav har öst in mål under höstsäsongen hos ÖDIBF, med sin snabbhet och teknik betyder han otroligt mycket för IK Virtus. Sami dominerade i IK Virtus ifjol som center, men nu kan vi inte förvänta oss likt bra spel. Han har problem med ryggen så han kan inte dominera som han brukar göra. Det kan bli IK Virtus fall om Sami störs av sitt ryggproblem.

 

Sammanfattning: IK Virtus har blivit bättre för varje år, från ett stryklag till en slutspeloutsider. Men den här gången har de en ganska tunn trupp så det blir tufft. Men IK Virtus hade ganska tur med lottningen, de hamnade i en lätt grupp med VRMC och ÖDIBF. Slår de VRMC så går de vidare till semi. Bildar IK Virtus en vägg framför målet och satsar på kontring så kan de kanske komma till finalen med lite flyt. Men de får nog sikta på en fjärdeplacering.


Kommentarer
Postat av: Leif Järnkvist

Felix går i RIG så stryk honom från listan tack

2010-04-16 @ 19:36:39
Postat av: Martin

Leffe: Helt rätt, under mötet mellan oss tränare under SM 2008? i leksand kom vi överens om att alla RIG spelare ska inte få spela i SM om det inte är sin egen sport, dvs Innebandy. Bara att rapportera till tävlingsledarna att RIG elever förekommer i SM.

2010-04-17 @ 00:27:44
Postat av: GUS

helt korrekt vi blir bättre för varje år ;)Välkommen tillbaka, superfinnar :)

2010-04-17 @ 02:59:44
Postat av: o

rig <3

2010-04-17 @ 23:55:33
Postat av: Styrelsen

Felix Sjölander, Ishockey är stryken och avstängd tillsvidare från RIG.

2010-04-21 @ 14:57:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback