Ordet från Markström & Obbarius

Hej!


Vi heter Per Markström och Kristian Obbarius och vi basar över dagens herr landslaget. Vi har även tränaruppdrag i IK Virtus resp ÖDIBF.

Vi tackar initiativtagarna bakom bloggen, den fyller en viktig funktion i dagens dövinnebandy; att skapa förväntningar och höja pulsen inför mästerskapet. Utöver detta är det också en kul läsning även om allt som skrivs inte alltid stämmer.

Det snackas mycket om importspelarna från österut; finnarna vilket alla i stort sett spelar i det finska landslaget. Vi tycker att det är bara positivt med dessa duktiga gäster, av några enkla orsaker, främst för att dom kommer att förbättra standardnivån på SM och det kommer att leda till flera spännande och jämna matcher som i slutändan gynnar spelarna och även (förhoppningsvis)

den stora publiken. Vi i landsledningen kommer förstås att följa alla matcher med anteckningsblocken i högsta hugget, alla som presterar på hög nivå kommer att vara aktuella för landslagspel till hösten, förutsatt att intresse finnes.


För övrigt är vi mycket negativa till att SM spelas så här sent långt in i majmånad när alla redan halvvägs ställt in innebandyklubborna långt in garderob, förråd, u name it. I framtiden ser vi helst att SM alltid avgörs under mitten av april eller tidigare, inte senare! Detta för att bibehålla formen från era seriespel och slippa "träna upp sig" igen, detta ser vi hellre att man spar in majmånad till en tidig försäsongträning i juli-augusti.


Vad vi själv tror om årets SM?


Utan tvekan så är det IK Surd som växt något enormt sedan ifjol, många väldigt intressanta namn, särskilt på anfallssidan, jag tror att många backar kommer att få jätteproblem. Men finns en mycket viktig kugg i det hela; Mr Surd Pär Wiklund. Det är han som styr lagets träningar, lägger upp taktik, värvar spelare, pekar där och där, kort sagt, allt kommer igenom honom.


IK Hephata har som vanligt en bra trupp, med delvis mycket rutin. Det finns bra power på anfallssidan som är alltid bra att ha, sådana spelare som Erik A, Mikko, Eetu och Pepe kommer att göra en del viktiga mål. Pekka Läärki kommer förstås ofta att vara hjärnan bakom allt, och är en väldigt duktig avslutare. Bakåt är Fredrik Jansson så klart en stor trygghet och tappar han returer så är det väldige Christopher som tar hand om dem. Deras årets seriespel kan man dock bara skämmas över.


DSK Dalir har nästan intakt lag sedan ifjol, ny är dock Makwan, 16 år ung men spelar på hög nivå redan, med spel från bla juniorallsvenskan och med ÖSK b-lag som avancerade till div 3 nyligen. Flera namnkunniga spelare som Jari, Håkan H, Pasi och H Lethonen för att nämna några få. I övrigt ganska tunn trupp där man inte vill se skador i ett tidigt skede. Man försöker tänka innebandy och rulla bollen därefter. Kan bli bra iår.


ÖDIBF ser ungefär ut som ifjol, dock så har dom fått hem sin spelare Robert Petterson från Dalir, Han kommer att bli en viktig pusselbit om man ska lyckas försvara guldet. ÖDIBF har också en halvhyfsad säsong bakom vilket borde stärka spelarnas självförtroende. 3 bra lagdelar; målvakt, back- och anfallsidan. Lagkapten Thomas, Ivan Cosic (som spelade i allstarmatch i Örebro nyligen) och Erik får anses som de viktigare spelarna i dagens ÖDIBF. Kommer att springa mest av alla lag i SM.


IK Virtus, vi avstår att skriva så mycket om dem pga vår relation till klubben, men kan inte skriva så mycket mer än att vi har blivit bättre sedan ifjol och kan nog hota i någon match eller till och med vinna hela mästerskapet :DSlutligen så tror vi att det kommer att handla om IK Surd, IK Hephata och ÖDIBF i guldstriden med IK Virtus och DSK Dalir som goda outsiders.


Vi ses snart!


Kommentarer
Postat av: Gus

NH

2009-05-16 @ 19:27:20
Postat av: Anonym

Makwan är inte 16 år längre :P haha han är 18 år.:)

2009-05-17 @ 02:49:36
Postat av: Obbe

Anonym;18 år och går i grundskolan?

2009-05-17 @ 15:03:42
Postat av: Obbe

Kollade nu detta i innebandybasen, Makwan är givetvis 18 år gammal o inget annat.

2009-05-17 @ 15:07:03
Postat av: wiken

Robert Pettersson är en svar av Peter Runnestig. På Ödibfs nivå. :P

2009-05-18 @ 08:12:01
Postat av: Joakim G

Tja, det var jag som skrev att makwan var 18 år.Ja det är han och ja, han går fortfarande i grundskolan. Jag vet inte någon orsak men det kanske man inte ska prata om men han är 18 i alla fall. :)

2009-05-19 @ 14:50:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback