IK Virtus

IK Virtus på hemmaplan iår. Succé eller fiasko?

 

Målvakt: Mikael Huuhka


Kommentar: För tredje året i rad finns Huuhka med i laguppställningen och han är fortfarande lagets viktigaste spelare. Utan honom skulle siffrorna rinna iväg. Ifjol var han stabil, utan att imponera. IK Virtus kommer som vanligt med en tunn backbesättning så norrlänningarna får hoppas på att Huuhka kommer med formen i topp.


Backar: Kristian Obbarius, Juha Vahtera, Isac Abrahamsson och Per Markström

 

Kommentar: Man blir knappast upphetsad av att se IK Virtus backbesättning. Det är ännu tunnare än förra året. Stumboll tror att Markström får lira back (Om han ens ska spela, hans knä kan sätta stopp det här) eftersom han är mer rutinerad än de flesta spelare som finns tillgängliga. Annars är det Vahtera och Obbarius som får bära IK Virtus försvar. Obbarius hade problem med ena foten hela hösten (Var det någon som sa Foppafoten?) Så han har riktat sig på rehabträning hela våren för att komma i form inför SM. Vahtera har en lungkapacitet som är lika stor som hela Ångermanland så han kan täcka upp hela försvarszonen om han själv vill.


Forwards: Lars Silverdahl, Rasmus Westberg, Robin Rosell, Gustav Wikberg, Nils Pettersson, Niclas Öhman, Håkan Andersson, Björn Pettersson, Fabian Lind, Robin Sundling och Marko Liimatainen

 

Kommentar: Bred forwardsuppställning, Stumboll tror dock att några får flyttas ner och spela back men det är svårt att spekulera i om vilka får spela back. Därför samlar vi alla namn i forwardsuppställningen. Den gamla räven, Silverdahl är med än en gång till tyvärr börjar han bli till åren. Han får bli lagets mysfarbror. Westberg har gjort en stark säsong hos ÖDIBF, 15 poäng på 12 matcher. Wikberg vet vi vad han kan, han har börjat träna MMA så han är nog starkare fysiskt. Öhmans största merit; Skolmästerskapets bästa spelare. Kanske kan han få sitt trollspö gnistra igen. Kristinaskolans trio Pettersson, Lind och Sundling är nykomlingar så det ska bli kul att se vad trion kan åstadkomma. Enligt en källa är Pettersson den bättre av trion så det kan vara värt att följa honom lite extra. Liimatainen är den senaste importen från Finland. Tänk er Messi som spelar innebandy så har ni Liimatainen. Han kan dominera en match fullständigt med sina soloraider. Dessutom är Liimatainen nästan lika lång som Messi…


Sammanfattning: Om man ska jämföra IK Virtus trupp med de andra lagen så… Tyvärr får man säga att laget får det riktigt tufft på hemmaplan. Stumboll får kanske äta upp sina ord men IK Virtus ska inte ha en chans den här gången. De är för dåliga att kunna hota de andra lagen. Ska laget kunna få ett mirakel så krävs det att Huuhka ska göra sitt livs turnering, Obbarius hittar sin gamla goda form och Liimatainen ska dominera mer än vad Messi brukar göra. Så ni kanske har förstått så är det omöjligt.


Kommentarer
Postat av: Litto

Hej

2011-04-02 @ 11:41:53
Postat av: Wikberg

Jaså vad kan jag?=) har inte lira Iby sen Åland....

2011-04-03 @ 16:02:58
Postat av: L

2011-04-10 @ 14:54:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback