ÖDIBF

Kommer de igen efter den bittra finalförlusten mot VRMC?


Målvakt: Joel Modig & Robert Lindell


Kommentar: ÖDIBF  är det enda laget som skickar två målvakter till Härnösand. Modig ses som förstemålvakt, han har varit stabil under säsongen och räddade ÖDIBF ett par gånger. Hans starkaste sida är 1 mot 1, han är duktig på att läsa skytten. Däremot har han stort problem när det är stor trafik framför målet. Så ÖDIBF måste hjälpa honom med att få bort hönorna från målområdet. Lindell är god backup till Modig, han har rutin från spel med IK VIrtus för flera år sen.


Backar: Joakim Gustafsson, Thomas Ingvarsson, Ludvig Norberg, Joonas Leppänen och Mårten Högberg


Kommentar: Ganska ung försvarsuppställning. Ifjol hade de Ronny Hurtig som lyfte upp försvaret med sin rutin. Men nu får de klara sig utan Hurtig. Gustafsson ansågs en gång Robert Olssons efterträdare men hans talang har inte blommat ut på riktigt ännu, han är fortfarande bara 21 år gammal. Ingvarsson med sina tjocka lår och tunna armar, de där har han fått från badminton. Det är i princip omöjligt att springa förbi honom utan han rör dig. Hänger hans ben inte med så hänger hans armar med eller tvärtom, det är hans styrka tack vare all badmintonspel. Norberg är en tung spelare, han ser kanske klen ut men vid närkamperna märker man att han är riktigt tung att möta. Han bidrar gärna med i offensivt spel, vissa matcher har han flyttats upp till anfallsposition när laget ligger risigt till. Leppänen är ett nyförvärv från Finland, han kommer närmast från Heros. Han kan ses som Hurtigs ersättare, de har ungefär likadan spelstil. Leppänen kan lugna ner spelet när det behövs. Det kan behövas för att ÖDIBF har en tendens att stressa sönder sitt eget spel.


Forwards: Tommy Berggren, Ivan Cosic, Erik Israelsson, Patrik Peltola, Jimmy Raninen, Phillip Sjöberg, Tomas Lagergren och Sami Särkkinen


Kommentar: Annorlunda forwardsuppställning om man jämför med truppen från seriespelet. Raninen och Särkkinen förstärker laget till SM. Raninen gjorde debut i svenska mästerskapet för 2 år sen vid Dövis i Örebro för IK Surd men han imponerade inte då. Så det är upp till bevis om han egentligen är en bra spelare som det har pratats om. Särkkinen var en gång supertalang som förutspåddes en lysande framtid. Men han är fortfarande duktig, han är kanske dövinnebandyns bästa straffskytt. Cosic har en tendens att försvinna ur matchbilden i långa stunder sen blixtra till då och då. Dessutom gillar han jubla överdrivet, i en vanlig serielunk gjorde han en snygg assist sen jublade han mer än själva målskytten. Ganska lustigt. Israelsson, om man måste sammanfatta allt om honom med ett ord så väljer Stumboll ordet ”omänsklig”. Han är en maskin som rullar på hela tiden. Han smäller på, skapar chanser, passar fram mål och gör mål. Han gör allt. Berggren är en legendarisk spelare inom dövidrotten i Sverige. Han är äldst i laget och det är tänkt att han ska bidra med sin rutin. Peltola liknar ett tåg som brummar på ena kanten. Han skjuter mer än gärna ofta. Hur ofta träffar bollen målet? Aldrig. Sjöberg är ett osäkert kort på grund av bristande motivation. Lagergren är en habil spelare som gör sitt jobb varje match.


Sammanfattning: Än en gång föll ÖDIBF på mållinjen i seriespelet, man hade chans att gå upp vid vinst i sista matchen men fick snällt åka hem till Örebro efter ett storstryk mot Ekeby. Förlusten av Hurtig kommer bli kännbart, han behövs i det här laget. Så det blir spännande att se hur ÖDIBF klarar sig utan Hurtig. Spelar Israelsson som han gjorde under serien så höjer Stumboll ett varningstecken för det här laget, för att det kommer göra ont att möta det här laget. Det kan sluta bra för ÖDIBF om allt går som de vill.


Kommentarer
Postat av: Hmm

Det saknas tre spelare?

Alexander, Anders och Gordon?

2011-04-12 @ 19:39:34
Postat av: Erik

Jag tycker ÖDIBF verkar ha stabila målvakter, vilket alltid är bra. Som spelare vill man kunna lita på sin målvakt när man ibland kanske vill köra en markering av passningsspelaren istället för skytten.. men målvakter som presterar match efter match är lika lätta att hitta, som pengar växer på träd. Därför kan det vara intressant att ha två målvakter att växla mellan, beroende på dagsform. Det kräver förstås en alert coach. På tal om coach/tränare, så hade det varit nice om Stumboll kunde sammanfatta dem oxå, då tränaren är ansiktet utåt. Kanske man kunde be om några rader inför nästa år, hur de själva tror deras chanser är, osv.. sånt är ju alltid kul.. Ni är ute i sista minuten men jag uppskattar Stumbolls analyser! Bra jobbat!

2011-04-13 @ 00:59:17
URL: http://crazyekke.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback