IK Hephata

Får de sin revansch för den bittra semiförlusten mot VRMC?


Målvakt: Fredrik Jansson


Kommentar: Jansson gör ännu ett SM till, hans rutin är otroligt viktigt för IK Hephata. Det är viktigt att ha en målvakt som har varit med om det mesta. Jansson kan agera som en tegelvägg när det hettar till. När det inte hettar till under matchen så kan han vara loj och läcka som ett såll, det är hans svaghet.


Backar: Håkan Hammenstig, Christopher Edlund, Edward Nyman och Michael Skarborn


Kommentar: Trots Nyman är född -85 är han yngst i den här backuppställningen. Det säger mycket om hur rutinerat Hephata är den här gången. Örebrosonen Nyman har spelat för ÖDIBF hela sitt liv och ifjol gjorde han sitt första SM för Hephata och nu ska han göra sitt andra SM. Nu får han spela mot ÖDIBF, kul för honom. Edlund är stor och tung så det kan inte vara skönt att hamna i duell med honom i sarghörnet. Hammenstig lämnade Dalir för spel hos Hephata, han bidrar med sin stora speluppfattning. En nyckelspelare i lagets powerplays uppställning. Skarborn skrämmer redan bort många med sina tatueringar, han backar aldrig ur när det hettar till. Så man får akta sig för honom.


Forwards: Erik Akervall, Mikko Kotila, Gustav Lindahl, Pekka Lääkäri, John Malmlund, Florian Tirnovan, Belan Zengana, Victor Söderberg-Jannerlid och Magnus Larsson


Kommentar: Hephata kommer med en forwardsuppställning med ett par tunga namn som Lääkäri, Akervall och Kotila. Dr. Lääkäri har dominerat i dövinnebandyvärlden i ett decennium och det finns inte ett tecken på att han ska sluta dominera, han bjuder gärna på show. Akervall har satsat hårt på MMA och Stumboll tror att det gör honom till en bättre spelare, lagets viktigaste center. Kotila är lagets spetsspelare, det är han som ska försöka producera åt Hephata. Men håller han fortfarande på den här nivån? Larsson är duktig back men Stumboll tror att han får spela center den här gången, det behövs en stark center i andra femman. Larsson och IK Surds Yrjöla tävlar även i grenen ”Vem-som-har-rödast-hår”. Söderberg- Jannerlid är egentligen Sveriges bästa målvakt men han agerar utespelare för att Jansson ska få speltid. Men S-J är god spelare som bidrar med sin snabbhet och handledskott. Tirnovan missade fjolårets SM på grund av SDU:s årsstämma och han är nog rejält sugen på att visa upp sig igen. Björn Borg- Malmlunds löpning skapar ytor åt Hephata och laget får se till att utnyttja ytorna. Lindahl är en högerskytt som Kotila, inte många lag som har lyxen att ha två högerskytt i sitt lag.


Sammanfattning: Som vanligt är IK Hephata en klar guldfavorit. Om doktorn Lääkäri opererar spelet åt IK Hephata så är det stor chans att laget räcker till hela vägen fram. Laget har kommit igång på riktigt i slutet av serien. De måste se till att formen håller i sig under hela SM om de vill gräva guldet i Norrland.


Kommentarer
Postat av: Pär

Låter lyxigt med 2 högerskyttar men ännu lyxigare för oss i ik surd då vi har 5 högerskyttar i laget;)Ser att hephata saknar några tunga namn oxå..

2011-04-10 @ 14:56:15
Postat av: Nicklas

Ge Jansson nötpåse... In med Victor Söderberg-Jannerlid... Gillar honom

2011-04-10 @ 23:17:12
Postat av: Erik

Victor S-J är faktiskt ännu bättre som utespelare än målvakt, sanna mina ord. Speciellt i ett döv-SM där folk inte spelar på samma sätt som i de höga divisionerna. Pär - vilka tunga namn från förra året tycker du att vi saknar? Vi är i princip exakt samma lag..

2011-04-11 @ 00:48:53
URL: http://crazyekke.blogg.se/
Postat av: Pär

Erik: tänker främst på Tommi, Eetu, Olivier och Nabil.

Sen så är Jörgen o Axel inte med.

Har även trott att Öller skulle vara med oxå?2011-04-11 @ 10:13:16
Postat av: Erik

Pär, kolla upp när Tommi senast spelade SM med oss.. det var inte ifjol.. ;) Jörgen har slutat med innebandy, efter att ha valts in i Hephatas Hall of Fame efter att ha lirat ett tvåsiffrigt antal år.. Axel - omotiverad, har ej lirat sen före jul. Öller vet jag inget om.. Nabil bor ju inte i Sthlm och tränar sällan med oss, gäller även Oliver.. så kanske därför jag inte märker av deras frånvaro på det sättet som du gör.. men jag är inte orolig, vi kommer kämpa hårt som alltid för att ta guld.. vill speciellt klämma åt VRMC fan.. :)

2011-04-11 @ 19:24:46
URL: http://crazyekke.blogg.se/
Postat av: Pär

Erik, Tommi var faktiskt med ifjol :), bildbeviset hittar du på SDIs hemsida.Ska spana extra in på er match mot vrmc då :)

2011-04-15 @ 23:48:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback