IK Surd

Får vi se lite finskt sisu och svenskt jävlar anamma i årets upplaga av IK Surd?

 

Målvakt: Daniel Viken

 

Kommentar: Daniel utsågs till SM:s bästa målvakt för två år sen, det säger mycket om hans kvalitéer. Han måste vara på topp under hela SM, IK Surd har inte precis världens snabbaste försvar. Daniels målvaktstil är relativt annorlunda om man jämför med andra målvakter. Daniels längd är runt 167 cm och hans kropp täcker inte ens hälften av målet. Han utnyttjar sin snabbhet istället och det lyckas han bra med, så det brukar vara kul att se honom i målet.

 

Backar: Pär Wiklund, Hans Nilsson, Christian Telkkonen och Andreas Wijk

 

Kommentar: Fyra rutinerade rävar i försvaret. Pär har rankats som en av de bästa i Sverige i flera år. Ifjol var han ganska osynlig, kanske förklarar det IK Surds flopp ifjol? Andreas Wijk gör comeback på den stora scenen igen efter ett par års frånvaro. Han fick diskbråck och det stoppade honom från allt spel. Nu är han tillbaka, en äkta Surdista. Hockeyspelaren Hans är känd för sina hjärnsläpp på planen. Men källan säger att han har blivit mer säkrare med bollen. Christian är en äkta räv, han är så rutinerad så han vet precis vad han ska göra på planen. Han är inte lika snabb som han var för ett par år sen men han kan leva på sin speluppfattning.


Forwards: Marcus Svensson, Ioakim Eriksson, Pierre Engdahl, Lari-Pekka Larjola, Daniel Littorin, Johan Forsman, Marko Vuoriheimo och Janne Yrjöla


Kommentar: Riktigt intressant forwardsuppsättning, i mix av Finland och Sverige. Marko är känd från Signmark. Eller, mer känd för de innebandyfantaserna för sin tackling mot Peter Bergkrantz för 3 år sen under finnkampen i Åbo? Han gjorde så att Peters läpp fick sys om. Så motståndarlaget borde se upp med hans fysiska spel. Han har producerat mest av alla i Hero, en jackpot för IK Surd som fick Marko. Rödhårige Janne Yrjöla har imponerat stort i Finska mästerskapet i innebandy med sin snabbhet och fysiskt spel. Hans spelstil passar bättre i SM, där brukar det vara fullt med fysiskt spel. Jätten Pierre, vad kan vi säga om honom förutom att man ska se upp med hans löpning? Han är stor och tung så det brukar göra ont att stoppa honom när han kommer springandes. Men, han har inte gjort någon poäng i två raka SM. Bryts hans poängtorka i Stockholm, tro? Lari- Pekka är en äkta måltjuv, han är känd för sin rappa skott. Ifjol såg det ut som att han var inte van med det svenska spelet. Han måste vänja sig snabbt så kommer målen direkt. Det finns en ren motsats till Lari- Pekka, Daniel Littorin är numera känd som en målsumpare. Han har bara gjort 5 mål under säsongen, har allt gått in så skulle han ha gjort runt 20-25 mål. Massiv skottövning nästa! Marcus kan överraska oss, han har tränat med en hörande klubb så kanske har han utvecklat enormt mycket.


Sammanfattning:
IK Surd kommer till SM med en intressant trupp. Ifjol hade de maximalt oflyt och tog bara en poäng. I ett SM måste man ha rätt flyt för att kunna vinna. Pär, Viken och finnarna måste prestera 100 % av sina förmågor för att IK Surd ska kunna hoppas på en medaljplacering. IK Surd hamnade i en tuff grupp med Dalir och Hephata, så de måste vara på tåarna direkt från start då de spelar mot IK Hephata klockan 09.00.


Kommentarer
Postat av: GUS

intressant trupp.

tacklingen på Peter i Åbo känns mer som det var 5 år sen eller? :)

Men mog tar ni mer än 1 poäng.

Lycka till.

2010-04-15 @ 01:20:40
Postat av: Mackan

Vad jag vet så kommer det inte ske några matcher innan 09.00 eftersom hephata skickat ut inbjudan att matchstart är klockan 12.00, imed de flesta klubbarna har ordnat med resor osv så blir det kanske lite rörigt nu.. Vi får se..

2010-04-15 @ 12:20:56
Postat av: Anonym

är inte det så att i regelboken står det att man maximalt får ha 3 finnar i varje lag?

2010-04-15 @ 15:07:26
Postat av: wiken

Vakant namn:Det är 3 finnar bara. Vilka är det 4e man tänker du på? Telkkonen va? Han bor i Götet länge och bor inte i Finland. Och en kroat dessutom.Sen vet jag inget om regelboken att man ska ha maximalt 3 finnar per lag. Men har hört talas om det. Finns det bekräftat?

2010-04-15 @ 15:18:42
Postat av: MagdalenaAng regelboken med antalet finska spelare så är det så att man får max ha 3 utländska spelare i laget.

Så den uppgiften stämmer. Jag har tom dubbelkollat det inför SM. SDI Innebandys tävlingsutskott har koll på läget så allt är i sin ordning.Sen kommer SM att genomföras enligt det matchprogram har skickats ut, dvs start 09.00 på lördag morgon den 24.e.För övrigt önskar jag lycka till! :)

2010-04-15 @ 18:50:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback