IK Hephata

Kommer de att försvara guldet på hemmaplan?

 

Målvakt: Fredrik Jansson

 

Kommentar: Fredrik har vunnit flest utmärkelser som SM:s bästa målvakt av alla. Det visar bara hur rutinerad han är. Men som alla andra kan han vara mänsklig, ibland för mänsklig så han kan släppa in ett par billiga mål när det gäller som mest. Hephata har en god backup i Viktor Söderberg – Jannerlid om det går snett.

 

Backar: Jörgen Hartmann, Axel Fors, Oliver Rasinaho, Christopher Edlund och Magnus Larsson

 

Kommentar: Vi får se Jörgen i ännu ett SM till, kanske blir det hans sista? Han är som en duracellkanin och kan springa hur mycket som helst. Axel är en säkerhetsrisk för Hephatas försvar. Han blir sällan bekväm med bollen. Men han är ren motsats till Magnus. Han är totalt säker med bollen och kan styra spelet. Men han kan ibland bli för egoistisk och försöka dribbla genom motståndarlaget. Oliver är en spännande talang som kommer från Hephatas berömda ungdomsled. Om han lägger ett par kilo till så skulle han utvecklas enormt mycket. Den store och starke Christopher är de flestas mardröm att hamna i duell i sarghörnet. Han är så stor så att han kan täcka hela försvarszonen med hans egen kropp.

 

Forwards: Edward Nyman, Eetu Keski-Levijoki, Erik Akervall, Mikko Kotila, Pekka Lääkäri, John Malmlund, Belan Zengana, Gustaf Lindahl, Tomislav Madunic, Viktor Söderberg- Jannerlid och Nabil Tebibel.

 

Kommentar: Riktigt stor forwardsbesättning, frågan är om att alla ska få speltid? Den finska trion Eeetu, Pekka och Mikko bilar nog en kedja fyllt av finskt sisu. Så det kan bli riktigt jobbigt att möta dem. Eetu vann poängligan förra SM, så han blir en nyckelspelare för IK Hephata. Pekka vet vi vad han kan, han kan dessutom psyka motståndarlaget med sin berömda trashtalk. Edward och Erik är riktigt jobbiga att möta, de är enormt löpningsvilliga. De springer gärna sönder det andra laget och de kan dessutom göra mål. Så man måste se upp duon.

IK Hephata har en egen Björn Borg- kopia i John Malmlund med sitt pannband. Tomislav är en äkta måltjuv, han kan försvinna totalt ur matchbilden för att göra hattrick i nästa period. Gustaf är en högerskytt och inte många som är det. Så Hephata borde utnyttja hans högerskytte. Viktor är egentligen en målvakt, men eftersom Hephata har en redan bra målvakt i Fredrik så Viktor får snällt agera som utespelare istället.  Han kan fixa zorromål så man måste se upp för honom. Nabil kommer även från Hephatas ungdomsled, han är en framtida stjärna. Han är redan stor och stark. Om han blir bättre på att läsa spelet och ta sig för så blir han en stjärna inom kort. Ett framtidslöfte.

 

Sammanfattning: IK Hephata är tillsammans med ÖDIBF en klar guldfavorit. Men den stora frågan är om Hephata pallar trycket, eftersom de är stora favoriter och lirar på hemmaplan. Inte alla lag som pallar detta. Hephata kommer med ungefär samma lag som de hade i serien, så laget är väl samspelat. Det kan bli guld värt. De har dessutom en bred trupp så om det dyker upp skador så är det ingenting att oroa sig för.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Har dom 2 x Tomislav Madunic?

2010-04-21 @ 00:26:42
Postat av: Anonym

Är det inte som real madrid syndromet?

2010-04-21 @ 02:58:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback