ÖDIBF

ÖDIBF, de regerande mästarna från 2008
Kan de försvara sitt guld från ifjol?

Målvakter;

Denis Arnautovic och Gordon Andersen

Kommentar: I sina bästa dagar är Denis en av de bästa målvakterna bland döva, han bevisade det under förra årets SM. Men tyvärr har han en tendens att tappa humöret alltför lätt, hans utbrott mot Dalir för två år sen är numera klassiskt.  Gordon är godkänd som backup, han kan även agera som utespelare när det behövs. Vi hoppas på att han fixar den välkända frisyren igen som han visade upp ifjol.


Backar;


Thomas Ingvarsson, Joakim Gustavsson, Ludvig Norberg och Tommy Berggren

Kommentar: ÖDIBF har backar i hög klass med intressant åldermix, men tyvärr ser det tunt ut. Joakim gjorde debut i landslaget i höstas och han gjorde det med bravur. Thomas Ingvarsson är numera ÖDIBF: s lagkapten och han gör sällan en dålig match. Den gamla räven Tommy Berggren är tillbaka på den stora scenen och det ska bli kul att se honom på planen igen. Enligt en säker källa till oss slog Ludvig upp en skada och han får inte träna på två veckor hans medverkande i SM är i farozonen. Vi hoppas att han hinner tillbaka till SM, han betyder mycket för ÖDIBF med sitt fysiska spel. 


Forwards;


Ivan Cosic, Erik Israelsson, Edward Nyman, Nicklas Carlsson, Patrik Peltola,  Tomas Lagergren, Robert Pettersson och Peter Johansson

Kommentar: ÖDIBF:s forwards ser riktigt jobbigt ut, många slitvargar som gillar springa och smälla på. Kan bli en jobbig dag för motståndarlagens backar när de är i farten. Ivan Cosic blev nyligen uttagen till Örebros All Stars lag, respekt. Men han har en svaghet, blir han hårt uppvaktad av andra så kan han lätt tappa humöret, lär bli många tuffa dueller mot Erik Akervall efter deras pajkastning ifjol. Att möta Erik Israelsson och Edward Nyman kommer bli en mardröm för motståndarlagets backar, de gillar att forechecka högt och de är väldigt snabba och starka.  Robert Pettersson är tillbaka i ÖDIBF efter en miniutflykt hos IK Surd och Dalir i de två senaste SM, har han en bra dag och rätt flyt blir han en fruktad målskytt. 34 p på 18 matcher under säsongen säger allt.


Tomas Lagergren har kanske SM:s snyggaste frisyr, att se hans frisyr får oss falla tillbaka till 70-talet, hans frisyr liknar det Paul Breitner hade. Men på planen under säsongen har han inte presterat så bra och han vann ÖDIBF:s busliga och det ger inte stor respekt för honom.


Sammanfattning:


ÖDIBF har ett riktigt stabilt lag, De ser vassa ut framåt när de har fått tillbaka poängkungen Pettersson.  Frågan är bara om laget inte blir störd av det eftersom de inte hade någon poängkung i fjolårets SM och vann guldet!  Men vi tror att ÖDIBF kan utmana om guldet och har de ett riktigt bra flyt under SM som ifjol försvarar de nog guldet.ÖDIBFs Nicklas Carlsson fick lyfta pokalen ifjol, får han &co göra det igen iår? Vi får se...


Kommentarer
Postat av: Nicklas

Självklart tror man på ÖDIBF.Tror det blir jättetuff matchen, slaget om guldet mellan ÖDIBF & DSK Dalir. Men man får se upp för Hephata... Dom är bra också.

2009-05-05 @ 17:53:45
URL: http://edwugo.blogg.se/
Postat av: Ivan

Haha, jag kan bli lite temperamentsfull om någon spelar ojust eller om man gör en skitmatch. Men jag tror på att det blir en av de jämnaste SM som någonsin skådats. För första gången har fyra lag chans på guld enligt mina ögon. Jag rankar dessa som ÖDIBF, Heptata, Virtus och Dalir som favoriter. Surds har individuellt bra spelare som Pärwie, Alex N och Wiken. Men det räcker inte för i år. De har alldeles för tunn trupp för att slåss om guldet. Men de har definitivt kapacitetet för att nå guld om de presterar maximalt.

2009-05-05 @ 18:27:39
Postat av: range

Ivan: glöm inte att Surd har värvat en finntrio. Speciellt Raninen och Larjola är giftiga framåt. Om ni kollar in Helsingforslaget Heros webbsida kan ni se i poängligan hur det gått för dem.. www.hero1904.com

2009-05-05 @ 18:40:51
Postat av: Anonym

Haha, jag missade dem totalt. Jag hade för mig att Surds inte skulle ställa upp med några finnar. Nåja, då har de definitivt chans på guld. Det blir en oerhört spännande SM. Det enda jag hoppas på är att det blir publikrekord.

2009-05-05 @ 19:13:04
Postat av: Wiken

Surd kanske är som lettland. :PMen annars är det en spännande SM och fullproppat publik.

2009-05-05 @ 22:30:12
Postat av: Anonym

Ludde skadad? :( inte bra för ÖDIBF..

2009-05-06 @ 10:40:45
Postat av: Pärwie

Årets ÖDIBF ser nästan identisk som förra året.

De har blivit bättre som lag vilket resultatet i serien visar.

Det blir grymt kul att möta dem i första match på hemmaplan. vad som helst kan hända.jag anser att deras nyckelspelare i år är Ivan Cosic, som har utvecklats grymt mycket på de senaste åren, är nästan en komplett spelare men en del saknas som rutin och att han visar ibland tendens att tappa humöret men det har blivit bättre till åren tycker jag och så har han alltid rätt inställning i varje match vilket jag uppskattar väldigt mycket.Han är favorit till att bli SMs bäste spelare.

2009-05-07 @ 11:20:06
Postat av: Wiken

Jag tycker detsamma som Pärwie och vad jag ser på Ivana Cosica ( Ivan Cosic ) är att han är riktigt duktig spelare. Han utvecklas hela tiden, så naturligtvis en nyckelspelare. Jag ser vad jag ser, ni kanske ser vad ni ser.Det kan bli så att Ivan blir SM bäste spelare. Håll koll på honom! =)

2009-05-07 @ 12:05:04
Postat av: Nicklas

Pärwi & Wiken..Håll kolla på honom? Ni kan glömt honom. Han spelar back iår. :-)

2009-05-07 @ 13:15:30
Postat av: Wiken

Jaha, som back.... Men han kan väl springa till anfall-zon när det krävs. :D Så det gäller ändå att ha koll på honom ändå.

2009-05-07 @ 13:26:45
Postat av: Phillip

Hej, Vart är mitt namn och en till..Phillip Sjöberg och Johan Streijffert.vi ska vara med.

2009-05-12 @ 11:24:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback