IK VIRTUS

IK Virtus, laget från mörka och kalla Norrland.

Målvakter; Mikael Huuhka, Per Evaldsson

Kommentar:
SM:s bästa och sämsta målvakt?

Huuhka kommer från Hero och förstärker IK Virtus. Han ersätter fjolårets succé Per Markström som lider av knäproblem.
Huuhka är en given landslagmålvakt för Finland. Han är lika bra eller kanske bättre än Per Markström så IK Virtus har en trygghet när det gäller målvaktsidan.

Men blir Huuhka skadad så har de SM:s sämsta målvakt Per Evaldsson som får åka till SM som turist.

Backar; Kristian Obbarius, Juha Vahtera, Fredrik Örlegård, Isac Abrahamsson, Patrik Myren, Nils Pettersson, Florin Tirnovan.

Kommentar:

Patrik Myren gör comeback, en riktig bra spelare för 10 år sedan. En spelare med ett otroligt bollsinne men nu vet vi inte hur bra han är idag.
Juha Vahtera förstärker IK Virtus svaga backbesättning. Han är en tung back som gjorde 19 poäng ( 9+10) i Heros seriespel. Kristian Obbarius är en rutinerad spelare men det ryktas att han lider av ett ryggproblem men sett till hans spel under serien visar det inget tecken på att han lider av ryggproblem, en nyckelspelare för IK Virtus.

Trion Fredrik Örlegård, Florin Tirnovan och Isac Abrahamsson, de alla är komplementsspelare. Abrahamsson och Tirnovan är något bättre eftersom de fokuserar på bara innebandyn medan Örlegård är mer en fotbollspelare så Örlegård lär vara sliten efter futsalspel. Men alla tre har inte spelat seriespel så de lär vara matchotränade. Återstår att se om de lyckas i SM.

Nils Pettersson är den svaga länken i Virtus försvar men han lär få lite speltid i årets SM.

Forwards; Lars Silverdahl, Gustav Wikberg, Rasmus Westberg, Sami Särkkinen, Robin Rosell, Håkan Andersson, Gustav Lindahl, Felix Sjölander, Florin Tirnovan, Joel Modig

 Kommentar:

Den forna stortalangen Sami Särkkinen är med i årets SM. Han gjorde en bra säsong i Hero när de vann div6 i Finland. 31 poäng (17+14) på 16 matcher. Han blir en nyckelspelare för Virtus tillsammans med Gustav Wikberg som var ensam i förra året när Virtus överraskade flera lag och kom fyra.
Wikberg är ständigt en joker som alla måste se upp i årets SM. Han gillar att göra soloprestation och är ruskig snabb och hal som en ål.

"Gamle Silverryggen Silverdahl är en tung forward som tidigare var rätt fruktad bland motståndarnas backar med sina tjurrusningar mot bollhållaren. Dock är han en nu en skugga av sin gamla jag. Men han kommer att bli värdefull med sin rutin."  Citerat från fjolårets stumboll.

Silverdahl har knappast blivit bättre men kanske sämre.
Håkan Andersson är en gammal virtus spelare sedan 90 talet, han är svag i kroppen men har ett målsinne som har hämtats från den djupa norrländska skogen, kan överraska oss andra. Robin Rosell är ett nyförvärv från ÖDIBF. Han deltog ÖDIBF:s seriespel och gjorde det bra men han producerar alldeles för sällan och har svårt att spela under press.

Joel Modig och Felix Sjölander är egentligen målvakter båda två. Modig var reservmålvakt för ÖDIBF i årets seriespel och Sjölander är en hockeymålvakt. Joel kan spela med klubban, men hans speluppfattning och postionspel är ett frågetecken.
Rasmus Westberg var med i ÖDIBFs seriespel i förra året men slutade. Men han lär vara otränad när de gäller innebandy så återstå att se om han lyckas prestera i SM.

Vi har ingen koll över hur bra/dålig Gustaf Lindahl är och avstår att skriva om honom och "målvakten" Sjölander. Ni kanske vet bättre än oss. Varsågod och kommentera!

Sammanfattning:
IK Virtus kommer till Örebro med en stor trupp, de har bättre lag på pappret än förra året men det räcker inte långt enligt oss. Sami Särkkinen blir en kul spelare att titta på. Men det är bara han och Wikberg som styr upp det offensiva spelet. Det räcker inte. Huuhka må vara en duktig målvakt men han kan inte agera en vägg under hela SM, några måste trilla in. Vi tror inte att de orkar skrälla mot de stora lagen, de blir därmed sista i SM.

Kommentarer
Postat av: Nicklas Carlsson

Nejnej, Kristian Obbarius mår bra med ryggen. Så han spelar säker bättre än förra året, Lova er.Sami Särkkinen? Livsfarlig? Nej tror inte på, Vem har sett honom spelade i Hero?

2009-05-11 @ 18:09:18
Postat av: wiken

Nicklas, du som har sett sverige vs finland i höstas i stockholm, sami särkkinen var med där. bedöm utifrån där. Jag minns dock inte om du var där och kollade.

2009-05-11 @ 20:47:24
Postat av: Gus

LOL vi kommer inte sist^^

2009-05-11 @ 20:50:35
Postat av: wiken

Förresten, kom på en fråga igen.

"Joel Modig och Felix Sjölander är egentligen målvakter båda två."

Varför står dom inte som målvakt?

Undrar bara.

2009-05-11 @ 21:05:23
Postat av: Felix S

wiken, jadu, för min del är det så att jag kan inte stå som innebandy målvakt för att jag hatar boll! har typ boll fobi! jag vet det är konstigt då hockey puckar är hårdare men min hjärna e cp. såå.:Dhaha men annars kan ja vara godkänd som innebandy målvakt då ibland men inte vid denna sm :)

2009-05-11 @ 21:16:39
Postat av: wiken

Felix, ah okej, tack för förklaringen. Men det är ju alltid kul att se nya målvakter, tänk om man föds en ny talang. =)Ja, själv vet jag inte om jag vågar att stå som hockeymålvakt, eftersom pucken är ju hårdare än bollen. Ser lite otäckt ut om någon skjuter hårdast. :D blundar säkert.. haha.. Men modig då?

2009-05-11 @ 21:26:43
Postat av: Anonym

modig kanske ville inte stå? jag vet inte men han är även väldigt bra som utespelare!!

2009-05-13 @ 21:50:12
Postat av: Pärwie

Kul att se IK Virtus vara på G nu, de var på G i fjol men nu har de blivit ännu bättre.

Kan räcka till ett medalj, men det blir svårt.Nyckelspelaren för IK Virtus blir Obbe precis som i fjol!

2009-05-13 @ 23:06:26
Postat av: Anonym

ni kan fan ge er att vi kommer att slåss om medaljen! vi kommer att vara den mest kämpande laget! underskatta inte oss!;)

2009-05-14 @ 17:43:40
Postat av: wiken

till namnlös, ik virtus är ingen en underskattad lag det ni har det på pappret. En bra trupp ni har och medalj finns för er. Inget är omöjligt.

2009-05-14 @ 19:23:29
Postat av: wiken

till namnlös, ik virtus är ingen en underskattad lag det ni har det på pappret. En bra trupp ni har och medalj finns för er. Inget är omöjligt.

2009-05-14 @ 19:25:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback