IK Surd

IK Surd, på jakt efter deras första guld!


Målvakt: Daniel Viken och Stefan Ahlström

Kommentar: Kanske SMs bästa målvaktduo? Viken blev SMs bästa målvakt förra SM trots han har bara varit målvakt i 2 år. Hans stil är väldigt unik, inte likt som andra målvakter, man kan säga att han har kopierat sin stil från en sengångare. Stefan är en habil målvakt, men ganska långsam i sidled. Viken måste storspela för att Surd ska ha en chans på medalj. 


Backar: Pär Wiklund, Christian Telkkonen, Hans Nilsson och Ioakim Eriksson


Kommentar:

Surds svagaste lagdel. Pär och Christian är väldigt rutinerade, deras rutin betyder mycket för IK Surd. Pär är IK Surds hjärta med hans enorma vinnarskalle. Christian är bra men det verkar som han lever på sina meriter från spel i div. 3. Han har blivit långsammare med åren, men hans speluppfattning är fortfarande på topp. Hans och Ioakim är en stor säkerhetsrisk, Hans gör nog minst ett misstag varje match. Han måste skärpa till sig i SM.


Forwards: Nicholas Winberg, Pierre Engdahl, Lari- Pekka Larjola, Jimmy Raninen, Juhana Salonen,  Alexander Neverland, Daniel Littorin, Markus Svensson och Jonte Forsman


Kommentar:
Den här gången har IK Surd hämtat tre starka spelare från Finland. Jimmy och Lari- Pekka har imponerat stort i Hero, dessa kan betyda mycket för IK Surds offensiva spel. Juhana har meriter från spel div. 2 i Finland, han är en högerfattade skytt och riktigt slitvarg. 
Alexander med sitt riviga spel kan ge utrymme för deras offensiva spel, Med Alexanders snabba fötter ger han backarna ett stort problem, men hans enorma aggression, generna kommer nog från hans far Lorentz Neverland skulle vi kunna gissa, kan ge ett problem för IK Surd. Nyförvärvet Daniel Littorin från ÖDIBF är helt ok spelare som gärna dribblar mycket och spelar fysiskt, men hans senaste säsong i ÖDIBF är icke godkänt. 11 p på 20 matcher är alldeles för lite. Markus och Nicholas kan bli SM:s överraskning om de presterar sin bästa innebandy.
Pierre Engdahl ska ni akta för hans fysiska spel, det är inte så kul att stå i vägen för honom. Han kan växa ut till en playmaker i laget.

  

Sammanfattning: IK Surd kommer med en bättre trupp, kanske den bästa truppen någonsin. IK Surd vill nog ha revansch från fjolårets sista placering.  Det ska bli spännande att se den finska trion om de kan klara av det svenska tempot i SM, klarar de det med bravur så kan det kanske bli guld värt. Alla i laget måste prestera på högsta nivån för att Surd ska ha en chans på medalj.  Daniel Viken var i riktigt bra form ifjol, är han i bra form i år? IK Surd får hoppas på detta.

Truppen från fjolårets SM

Kommentarer
Postat av: Marcus "Macke" Svensson

Kul läsning. Men märkte att du glömt skriva in Johan Forsman som forward. Ses nästa vecka

2009-05-13 @ 22:53:54
Postat av: Pärwie

Kul läsning, är inte alls orolig ang målvaktssidan. Wiken har sett hett ut i år, Ahlström presterar alltid med bra resultat när han drar sig på Surd tröjan.För övrigt så ses vi nästa fredag kl 17.00 så får ni se vilka formationer vi kör med :)...

2009-05-13 @ 23:04:45
Postat av: Nicklas

Jag tror att det blir svårt att göra mål mot IK Surd´s viktig målvakten. Daniel W har blir bättre & bättre på varje år. Men jag har nerskriver en liten lapp om Daniel från Landslaget läger i Sthlm. Vet hur ska göra mål mot honom. Så länge Viktor SJ kan inte vara med i SM. Så han har chans att vinner till bäste målvakten.

2009-05-13 @ 23:16:08
Postat av: wiken

Hehe.. Kul läsning. egentligen strävar jag inte att vara sm bäste målvakt, utan jag strävar efter vinster av varje match. En tung uppgift, men allt kan hända i Örebro.

2009-05-13 @ 23:22:47
Postat av: Range

Ni tog i lite för mycket nu angående målvaktsparet. I Wiken har Surd givetvis en toppmålvakt men Ahström är ett oskrivet kort i SM sammanhang. Sett till meriter och resultat så rankar jag Dalirs målvaktspar högre än Surds även om Wiken skulle kunna vara förstemålis hos oss.

2009-05-14 @ 13:29:27
Postat av: Jonte

Härligt läsning =) Jag ser fram emot med de tre finska spelare ansluter till IK Surd i Örebro. Bra att jag är en doldis här så alla behöver inte vet om mig :P Tror att det blir jämnaste någonsin i SM. MEN det ska bli jävligt spännande!

2009-05-14 @ 16:44:53
URL: http://www.svenskalag.se/iksurdinnebandy
Postat av: Nicklas

Räkna ut att Daniel W insläppta mål 7.03 per match i genom snitt. Är det bra? Eller Han är duktig, men läs att IK Surd har svag backspelare? Därför blir det flera insläppta mål?Fakta: 31 matchen, insläppta mål 218.

2009-05-14 @ 17:09:11
Postat av: Pär

Nicklas, målvaktssnittet har inte med det att göra, vi spelade i en svår serie för 2 år sen mot starka lag som Lindås.

Jag har tagit Wiken i alla dagar före Denis hos er :)....

2009-05-14 @ 19:01:39
Postat av: Tompan

Målvaktparet Arnatouvic & Kojic är ett av de bästa i SM. Däremot avgör dagsformen mycket i en turnering. Mkt kan gå rätt till. Men det kan gå åt det andra hållet. Marginaler finns inte i ett SM som denna. Det är vad jag tror.

2009-05-15 @ 00:14:28
URL: http://tompan.blogg.se/
Postat av: Nicklas

Just det! har skrev ner liten lapp, Hur man ska skott mot Wiken. Jag har visade bevis. Gjort 1 mål mot honom.Och nu öka han insläppta... Sorry...Men jag erkänt! Ni har fan fan utvecklig bättre innebandy, Så jag kan håller lova att ni kan chans vinner till 3 plats, som jag skrev tidigare..

2009-05-22 @ 19:23:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback